Южнокорейски прокурори повдигнаха обвинения срещу Шин Хюн-Сеун, един от съоснователите

...
Южнокорейски прокурори повдигнаха обвинения срещу Шин Хюн-Сеун, един от съоснователите
Коментари Харесай

Terra : 10 души са обвинени в нарушения на капиталовите пазари

Южнокорейски прокурори повдигнаха обвинявания против Шин Хюн-Сеун, един от съоснователите на Terraform Labs (известен също като Даниел Шин) и още девет души за нарушение на наредбите за финансовите пазари.

Обвиненията са повдигнати след следствие на срутва на екосистемата Terraform през предходната година. Този срив докара до загубата на десетки милиарди от благосъстоянието на вложителите.

Южната окръжна прокуратура на Сеул съобщи, че Terra е бил план и че неговата алгоритмична постоянна монета, TerraUSD, не е била осъществима през цялото време.

През май предходната година два свързани с Terra токена – LUNA и TerraUSD (известен като UST) – се сринаха. За разлика от естествените постоянни монети, обезпечени с активи, UST беше гарантиран с Luna, чиято цена се определяше от пазара.

Прокуратурата съобщи, че логаритъмът, употребен за поддържане на постоянна цена на UST, не е било допустимо да се приложи вярно.

Прокурорите настояват, че 10-те упрекнати лица са предизвикали на вложителите и са осъществили облага от 463 милиарда вона ($347 милиона). До момента корейските управляващи са замразили активи на стойност 247 милиарда вона като част от настояването за възобновяване на средства, с цел да компенсират жертвите.


 


Активите на Даниел Шин също са замразени. Блокираните активи не са част от настояването за конфискация, с цел да се вкарат парите в националната хазна, а вместо това са част от настояването за реставрация, с цел да се компенсират жертвите.

Обвинителният акт идва един ден откакто Южният областен съд на Сеул постанови, че Terra Classic (LUNC) не е скъпа книга според корейския Закон за финансовите пазари. Прокурорите обаче приканиха Върховния съд на Корея да се произнесе по този въпрос.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР