Южнокорейски и американски войски проведоха съвместни учения с бойни стрелби

...
Южнокорейски и американски войски проведоха съвместни учения с бойни стрелби
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ проведоха едноседмично учение до границата с КНДР

Южнокорейски и американски войски организираха взаимни учения с бойни стрелби покрай границата със Северна Корея , включващи тежки оръжия, до момента в който Пхенян подлага на критика съдружниците за рискови ходове, тласкащи района към ръба на " пъкъла на нуклеарната война ", предава Ройтерс.

Учението на механизирана пехотна бригада на южнокорейската войска и бронирана бригада Stryker на армията на Съединени американски щати имаше за цел да тества и усъвършенства бойната подготвеност, симулираща вражеска експанзия, се споделя в изказване на Южна Корея в четвъртък.

Ученията се организираха в продължение на една седмица, като започнаха на 29 декември и завършиха в четвъртък, заяви южнокорейската войска.

Съюзниците фрапантно усилиха мащаба и интензивността на взаимните учения през последната година на фона на ескалиращото напрежение на Корейския полуостров, защото Пхенян тества както балистични ракети с огромен обхват, по този начин и тактически оръжия, предопределени да поразяват цели в Юга и Тихия океан.

Съединени американски щати също са разположили повече военни средства покрай Корейския полуостров, в това число нуклеарна ракетна подводница, самолетоносачи и огромни бомбардировачи.

Завършвайки огромна среща на ръководещата партия, и даде обещание да усили нуклеарния боеприпас на Севера и да усили потенциала за офанзива, с цел да " умиротвори Юга ".

Северът назова взаимните учения за пукотевица " безразсъдни военни маневри " и се подигра на Южна Корея, че поддържа хегемонистичните упоритости на Вашингтон, " когато няма късмет за победа или оцеляване ".

" С инстинкта за борба надълбоко в костите им, марионетките още веднъж означиха новата година, като направиха нападателния избор, който разпалва войната ", съобщи формалната новинарска организация на Севера KCNA в собствен коментар.

" 2024 година е годината на най-голям риск от спор ", се споделя в него.

Съвместните учения включваха повече от 110 огромни бойни оръжия, в това число танкове на южнокорейската войска, противовъздушна артилерия и бойни земекопни машини, подкрепени от американски военни щурмови самолети и бронирани бойни машини, сподели армията.

Военноморските сили на Южна Корея в сряда организираха тренировки с бойни стрелби и противоподводни маневри във водите на изток, запад и юг с присъединяване на разрушители, фрегати и корвети, заяви флотът.
 Северна Корея застрашително предефинира връзките си с Юга
Северна Корея застрашително предефинира връзките си с Юга

Ключов пленум на ръководещата партия в Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР