Южнокорейската разузнавателна агенция заяви, че малката дъщеря на севернокорейския лидер

...
Южнокорейската разузнавателна агенция заяви, че малката дъщеря на севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Коя е Ким Джу-е: Момичето, което може да наследи Ким Чен Ун

Южнокорейската разследваща организация съобщи, че дребната щерка на севернокорейския водач Ким Чен Ун е негова евентуална наследница, написа Sky News.

За първи път Националната разследваща работа заяви, че преглежда Ким Джу-е, за която се оповестява, че е на към 10 години, като евентуален правоприемник на татко си.

Като съображение за оценката си тя се базира на разбор на нейната обществена активност и на предоставените ѝ държавни протоколи.

Откакто доскоро повече от година тя бе показана пред външния свят, се спекулира интензивно с бъдещата роля на Джу-е.

Коя е Ким Джу-е?

Севернокорейските държавни медии я назовават " най-обичаното " или " уважаваното " дете на Ким Чен Ун.

Тя разгласява голям брой фотоси и фрагменти, на които е придружавана от татко си по време на обществени събития, което демонстрира възходящия ѝ политически престиж.

Южнокорейските медии по-рано изрекоха догатки, че тя е второто от трите деца на водача, като първото дете Ким е момче. Анализаторите обаче сложиха под въпрос достоверността на тези известия.

Северна Корея, която е една от най-потайните страни в света, не е удостоверила дали Джу-е има братя и сестри.

Смята се, че тя е детето, което американската баскетболна звезда Денис Родман назова дъщеричка на Ким след пътуването си до столицата Пхенян през 2013 година Изненадващо разобличаване

Джу-е се появява за първи път обществено през ноември 2022 година, когато следи изстрелването на тестова ракета с огромен обхват дружно с татко си.

Това е голяма изненада за задграничните специалисти, защото нито Ким Чен Ун, нито татко му Ким Чен Ир са споменавани в севернокорейските държавни медии, преди да навършат пълноправие.

След нейната шеста обществена поява предходната година анализатор от Северна Корея съобщи пред Sky News, че се обрисува " тематика ".

Жан Х. Лий, който основава първата редакция на осведомителната организация Associated Press в Северна Корея, декларира, че събитията, на които тя участва, нормално са свързани с " оръжия и ракети ".

Тя споделя, че най-впечатляващите фотоси на Джу-е са от времето, когато е участвала на боен прием по случай 75-годишнината от основаването на армията на страната през февруари предходната година.

" Когато погледнете тези фотоси, тя е начело и в центъра. Тя е там. Това е нещо като картина на татко, майка и щерка. И мисля, че това, което хората видяха, несъмнено, преди всичко беше: " О, Боже, той показва щерка си ". Какво значи това? ", споделя тя.

Колко евентуално е тя да наследи татко си?

Ким евентуално има вяра, че щерка му има потенциала и решимостта да го наследи като водач, съгласно анализатор от частния институт " Седжонг " в Южна Корея.

Чонг Сонг-Чанг означи, че затлъстяването на севернокорейския водач наподобява толкоз съществено, че " няма да е изненадващо, даже в случай че той падне на следващия ден ".

" Придружавайки татко си на значими събития, тя като че ли се учи на протокола и построява човешка мрежа на нежна възраст ", декларира той.

Въпреки това разследващата работа на Южна Корея има недобри резултати, когато става въпрос за потвърждаване на събитията там.

Няма формален коментар и от севернокорейските държавни медии по отношение на проект за последователност.

В предишното службата за национална сигурност и други южнокорейски държавни служби са предупреждавали, че е прекомерно рано да се гледа на Джу Ае като на правоприемник на татко си, поради относително младата възраст на Ким - на 8 януари той навършва 40 години.

Също по този начин се базират на доминираната от мъже конструкция на властта в Северна Корея. От основаването си през 1948 година Северна Корея е ръководена от поредно сменящи се мъже от семейството Ким.

Анализатори считат, че изявите на Джу Ае са " обработване на семейство Ким, като монархия и династия ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР