Южна Корея На територията на Южна Корея не мислят за това

...
Южна Корея
На територията на Южна Корея не мислят за това
Коментари Харесай

Какви, според дизайнерите, могат да бъдат домовете на бъдещето в различните държави?

Южна Корея

На територията на Южна Корея не мислят за това кое се е появило първо –  яйцето или кокошката. Това, което направиха дизайнери от Южна Корея, е да предложат на всеки гражданин на страната да се настани в къща с формата на яйце. Експерти от софтуерния Сеул решили да основат здания под формата на яйца с дребни прозорци.

Вътре в тези структури ще има набор от жилищни пространства и най-минимален интериор. Проектът се назовава “Living Capsule ”. Живата капсула ще бъде построена от екологично чисти материали. В допълнение, домът може елементарно да се реалокира.

Полша

Архитектите от Полша, които сътвориха свои лични планове на къщата на бъдещето, наречена „ роуминг хаус “, мислеха на първо място за сигурността. Тази постройка, представляваща жилище на колела, е самодостатъчна система, която разрешава както да се живее в нея, по този начин и тя да се придвижва при заплаха.

Друга потребна характерност е, че къщата разполага с всички най-важни и нужни системи за самостоятелен живот, в това число оранжерия и животинска плантация.

Испания

Един от приключилите висше учебно заведение по архитектура в Мадрид випускник решил да отиде още по-далеч и предложил да не се строят къщи, а цели номадски градове. Подобен град от време на време ще се скита от място на място в търсене на по-добри условия на живот. Всички функционалности за обезпечаване на естествен живот са вградени в най-ниските градски равнища, а самият град ще се реалокира на правилото на гъсеницата. В тези обитаеми места, наред с други неща, ще има паркове и публични места, които ще бъдат захранвани от слънчева сила и ще обслужват целия град.

Украйна

Архитекти от Украйна мислят на първо място за сигурността на тези градове, които са покрай вода.В името на сигурността, те изобретиха по този начин наречените „ цитадели “, които съставляват комплекс от жилищни здания, бункер със отбрана и опция за отбрана на жителите както от основани от индивида проблеми, по този начин и от естествени бедствия. В миг на цунами или различен тип естествено злополучие „ къщата “, изцяло се затваря благодарение на профилирани за това железни плочи и се трансформира в нещо като голяма какавида.

България

В България са сигурни, че единствено небето ще бъде най-безопасното място. Ето за какво експертите виждат човешкото развиване в градове, които се носят в небето или се държат върху обособени стълбове.

Това ще бъдат мегаполиси, направени под формата на хубав лотос с цъфтящи и животворни паркове. Почти на всички места в града ще има зеленина, а измежду тази природа всеки може да построи своя компактна къща.

Германия

Футуристите от Германия мислят за една мобилна къща Roll it. Това е план на кръгла къща, която наподобява повече на буре, където ще има всичко належащо за удобен и цялостен престой. В такива реформаторски жилища ще има до три самостоятелни зони – спални, пространства за спорт и за хранене.

Какво е забележителното – трапезарията се намира тъкмо над леглото. За да се придвижите от една зона в друга би трябвало единствено да завъртите бурето.

Австралия

Австралийските футуристи считат, че ще създадат къща с навлизане на въздух през всички структури. Така може да се отървете от климатика. Както стените, по този начин и тавана в такава постройка изпускат въздуха, като по този метод охлаждат пространствата до оптималната температура.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР