Южна Корея стана първата държава в Източна Азия, която легализира

...
Южна Корея стана първата държава в Източна Азия, която легализира
Коментари Харесай

Южна Корея първа в Източна Азия легализира медицинската марихуана

Южна Корея стана първата страна в Източна Азия, която легализира здравната марихуана, заяви " Файненшъл Таймс ".

Подобно на съседите си страната е консервативна, изключително във връзка с неразрешените субстанции. Въпреки това Народното събрание е одобрил смяна на Акта за надзор на наркотичните субстанции и е разрешил използването на канабис при епилепсия и други редки болести.

Марихуаната е посочила дарба да се оправя със признаците на голям брой болести с по-малко странични резултати от обичайните медикаменти. Тя се употребява от пациенти на химиотерапия, страдащи от разнообразни типове тремори, хора с множествена склероза, хронична болежка и други.

Въпреки решението, вземането на позволение за приложимост в Южна Корея ще е надалеч по-трудно от, да вземем за пример, в Съединени американски щати. Пациентите ще би трябвало да се запишат в специфичен указател за достъп до редки лекарства и да получат утвърждение, което ще се преглежда за всеки обособен случай.

Употребата на здравна марихуана е легална в десетки страни по света и 33 американски щата. Всяка година от последното десетилетие по няколко страни трансформират законите си заради увеличаващите се данни за приложението на канабиса в медицината. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР