Южна Корея регистрира за денонощие 168 нови случая на коронавирус.

...
Южна Корея регистрира за денонощие 168 нови случая на коронавирус.
Коментари Харесай

След като затегна мерките: Южна Корея регистрира най-ниския брой заразени с COVID-19

Южна Корея записва за денонощие 168 нови случая на ковид. Това е най-малкият дневен брой инфектирани за последните три седмици, откакто стегна разпоредбите за съблюдаване на обществена отдалеченост, съобщи Ройтерс.

Общият брой на инфектираните в Южна Корея е към този момент 21 010, а смъртните случаи са 333, излиза наяве от данни, оповестени от Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

В края на предходната седмица страната доближи пик от 441 случая дневно. Понижаването на броя на дневните заразявания е симптом за успеваемостта на по-строгите ограничения за обществена отдалеченост, въведени предходната събота.

Мерките включват невиждано ограничение на активността на заведенията за хранене в региона на Сеул, който е огнище на болестта. Храненето в тях бе неразрешено след 21 часа. Кафенетата и пекарните бяха задължени да работят единствено с доставки по домовете и с подготвяне на артикули за консумация отвън заведението.

Правителството удължи периода на деяние на възбраните до 13 септември с аргумента, че е належащо повече време, с цел да спадне броят на новите случаи на заразяване.

Борбата с ковид бе усложнена поради стачката на към 16 хиляди здравни служащи, които се опълчват на проектите на държавното управление за промяна на здравния бранш в името на по-доброто справяне с възможни бъдещи епидемии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР