Южна Корея регистрира първи случай на зараза с открития във

...
Южна Корея регистрира първи случай на зараза с открития във
Коментари Харесай

Южна Корея регистрира първи случай на заразен с новия щам на COVID-19

Южна Корея записва първи случай на болест с открития във Англия нов вариант на ковид, предадоха международните организации.
Корейската организация за надзор и предварителна защита на заразните болести заяви, че случаите са доказани в тричленно семейство, пристигнало в страната на 22 декември. Тримата са под карантина, предава Българска телеграфна агенция.
Ден след идването им Южна Корея затвори до 31 декември границите си за идващите от Англия, с цел да се защищити от разпространяването на новия вариант на ковид, напомня Асошиейтед прес.
Днес Южна Корея заяви за 808 нови случая на ковид, с което общият брой на инфектираните в страната доближи 57 680. Починалите в резултат на Ковид-19 са 819. С това страната отбелязва за втори следващ ден по-малко от 1000 новозаразени.
След откриването на първия инфектиран от новия вариант южнокорейските управляващи дадоха обещание да ускорят напъните си за осъществяване на всеобща имунизация в страната, отбелязва Ройтерс. Властите предизвестиха, че спадът на броя на инфектираните може да се дължи на по-малкия брой осъществени през уикенда проби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР