Южна Корея разкритикува начина, по който Съветът за сигурност на

...
Южна Корея разкритикува начина, по който Съветът за сигурност на
Коментари Харесай

Сеул разкритикува плачевното бездействие на ООН спрямо Северна Корея

Южна Корея разкритикува метода, по който Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се оправя със севернокорейската рецесия.

Говорейки на последната сесия на Съвета, пратеникът на страната в Организация на обединените нации Хуан Джун-кук укори " плачевната " липса на дейности от страна на организацията по отношение на многократните и закани от Пхенян.

Хуанг съобщи, че Северна Корея е направила " очевидни, груби и повтарящи се нарушавания на редица резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", само че интернационалната организация не е била единна в осъждането на нейните дейности.

По данни на организация " Йонхап " КНДР е изстреляла към 70 ракети през 2022 година , което е връх на годишна база.
 Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби
Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби

Сестрата на Ким Чен-ун вижда " тежка политическа провокация "

Вчера генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш настоя , целящи да я накарат да се откаже от програмата си за нуклеарни оръжия.

КНДР е обект на наказания на Организация на обединените нации от 2006 г . насам поради нуклеарната си стратегия и програмата за балистични ракети. Т.нар. шестстранни договаряния за нуклеарно разоръжаване - сред Северна Корея, Южна Корея, Китай, Съединените щати, Русия и Япония - изпаднаха в застой през 2009 година

Преговорите сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през 2018 година и 2019 година също се провалиха. Оттогава Китай и Русия настоя ват за облекчение на глобите на Организация на обединените нации за филантропични цели и за привличане на Пхенян към нова договаряния.

Миналата година Северна Корея възобнови тестванията на междуконтинентални балистични ракети за първи път от 2017 година Тя се приготви и за наново отваряне на своята нуклеарна тестова площадка, което ускори опасенията от нов тест на нуклеарна бомба.
 Организация на обединените нации зове Северна Корея да се откаже от нуклеарните оръжия
Организация на обединените нации зове Северна Корея да се откаже от нуклеарните оръжия

Антониу Гутериш е смутен от отчета на МААЕ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР