Стотици се разболяха на Световното скаутско джамборе на фона на горещата вълна в Южна Корея

...
Южна Корея изпраща десетки военни лекари и медицински сестри, за
Коментари Харесай

Южна Корея изпраща десетки военни лекари и медицински сестри, за да помогнат в къмпинга на световно скаутско събитие, след като стотици тийнейджъри участници се разболяха от обхваналата гореща вълна страната.

Най-малко 600 участници са били лекувани досега от заболявания, свързани с топлината, казаха официални лица в четвъртък.

Приблизително 43 000 души от цял ​​свят в момента участват в Световното скаутско джамборе – известно като най-големия младежки лагер в света.

Тази година събитието се провежда в провинция Северна Джола, където има предупреждение за горещи вълни, като температурите се движат около 35 градуса по Целзий (95 градуса по Фаренхайт) всеки ден.

Имаше приблизително 400 случая на топлинно изтощение през първата нощ в къмпинга, казаха организаторите и добавиха, че хората са били лекувани в импровизирана болница в къмпинга.

„Повечето от тях са имали леки симптоми като главоболие, виене на свят и гадене и всички са се върнали в къмпингите си“, каза пред репортери служител на пожарната в провинция Северна Джеола, югозападно от Сеул.

Участниците лагеруват в район с рекултивирана земя, където се очаква температурите да достигнат 35C (95F) в четвъртък.

В цялата страна най-малко 16 души са загинали заради горещините досега тази година.

Британският знаменит авантюрист Беър Грилс, който започна джамборето като главен скаут, призова присъстващите да останат хидратирани.

„Горещо е. Пазете се един от друг, моля“, каза той в публикация в Instagram.

Метеорологичната агенция на Южна Корея очаква горещата вълна да продължи до следващата седмица. Скаутското събитие приключва на 12 август.

Корейският премиер Хан Дак-су нареди на 30 военни лекари и 60 медицински сестри да отидат в лагера, за да се справят с спешни случаи, съобщи кабинетът му.

По-рано министърът на вътрешните работи и безопасността Лий Санг-мин призова повече линейки, совалки и климатици да останат в готовност.

„Сънят се превръща в кошмар“

Кристин Сайърс, родител от американския щат Вирджиния, каза, че синът й първоначално трябваше да спи на земята в лагера, тъй като палатките не бяха готови. Друг скаут трябваше да бъде прегледан от медиците поради жегата, добави тя.

„Мотото на скаутите е „Бъдете подготвени“. Как е възможно организаторите да са толкова неподготвени? Разочарована съм, че сънят на сина ми изглежда повече като кошмар“, каза тя пред Ройтерс.

Министерството, което контролира организацията на събитието, каза, че следи времето, за да гарантира безопасността на участниците.

Един малайзийски скаут каза на южнокорейски вестник, че времето е дори по-горещо, отколкото в родината му: „Беше толкова горещо, че получих мигрена“, каза той.

Местните медии съобщиха, че са засегнати скаути от Съединените щати, Великобритания, Белгия, Бангладеш, Колумбия, Полша и Швеция.

Правителството на Южна Корея издаде най-високото възможно предупреждение за горещини, тъй като температурите се покачват това лято, като досега са съобщени 21 смъртни случая от заболявания, свързани с жегата, съобщи Yonhap.

 

 

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР