Южна Корея инвестира $1,34 милиарда в производството на полупроводници от

...
Южна Корея инвестира $1,34 милиарда в производството на полупроводници от
Коментари Харесай

Южна Корея инвестира $1,34 милиарда в производството на

Южна Корея влага $1,34 милиарда в производството на полупроводници от ново потомство, с което ще окаже поддръжка на фирмите Samsung Electronics и SK Hynix. Информацията е на ZDNet.

Срокът на плана е десетгодишен. Министерството на търговията, индустрията и енергетиката на Южна Корея съобщи, че новата стратегия ще помогне за превръщането на страната в най-големия производител на полупроводници в света.

Приоритетът е фокусиран върху създаването на напълно нови материали за основаване на по-ефективни компютърни устройства и памети. Представители на министерството споделиха, че се надяват да привлекат в Южна Корея водещи компании в областта на създаването на полупроводници. Външните компании ще могат да разполагат в района своите индустриални площадки.

Samsung Electronics е най-големият производител в света на DRAM чипове и флаш памет. Вторият производител от плана – SK Hynix е на второ място в света измежду фирмите производителки на DRAM съставни елементи и на пето място измежду NAND производителите.

Тази година и двете корпорации получиха рекордна облага, генерирана с помощта на повишеното търсене на полупроводникови съставни елементи. Но огромните вложения на Китай в тази област подтикнаха Южна Корея да форсира внедряването на нововъведения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР