Южна Корея и Съединените щати започнаха най-мащабните си съвместни военни

...
Южна Корея и Съединените щати започнаха най-мащабните си съвместни военни
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ започнаха най-мащабните военни учения от години

Южна Корея и Съединените щати започнаха най-мащабните си взаимни военни учения от години с обновяване на полеви тренировки , оповестява " Ройтерс ".

Двете съюзнически страни се стремят да засилят готовността си за противопоставяне на евентуалните тествания на оръжия от страна на Северна Корея.

Годишните летни учения, преименувани тази година на Ulchi Freedom Shield, които би трябвало да продължат до 1 септември, идват, откакто президентът на Южна Корея Юн Сук Йел, който встъпи в служба през май, даде обещание да " възстановява " комбинираните учения и да ускори възпирането против Севера.

Освен това през днешния ден Сеул започва и четиридневни учения за гражданска отбрана, предопределени да покачат готовността на държавното управление. Те се организират за първи път от началото на пандемията от COVID-19.
 Ким Чен-ун: Готови сме на нуклеарна война със Съединени американски щати
Ким Чен-ун: Готови сме на нуклеарна война със Съединени американски щати

Твърда позиция на Северна Корея

Военните и гражданските учения са ориентирани към възстановяване на готовността на страната да се оправи с изменящите се модели на война, с разрастващите се киберзаплахи против основни уреди, като заводи за чипове и вериги за доставки, разясни Юн.

Поддържането на мира на Корейския полуостров се основава на нашата херметична позиция на сигурност, уточни още той по време на првителствено съвещание и прикани за задълбочени учения, основани на сюжети от действителния свят.

Настоящите учения са най-големите от 2017 година насам, откакто Южна Корея и Съединени американски щати ги понижиха през последните години поради пандемията от COVID-19 и за намаление на напрежението със Северна Корея, която ги упрекна, че ученията всъщноста са подготовка за навлизане на нейна територия.
 Северна Корея изстреля две ракети към Жълто море
Северна Корея изстреля две ракети към Жълто море

Ден след началото на взаимните учения на Съединени американски щати и Южна Корея

Миналата седмица от западното си крайбрежие, откакто Южна Корея и Съединени американски щати започнаха предварителна подготовка за ученията.

Наскоро Съединени американски щати, Южна Корея и Япония участваха в взаимно обучение за отбрана от балистични ракети край крайбрежията на Хавай предходната седмица. Това са първите сходни учения от 2017 година насам, когато връзките сред Сеул и Токио доближиха най-ниското си равнище от години.

Въпреки че Пхенян не е провеждал ракетен тест от два месеца, той е следен поради опасения, че се приготвя за възможен нуклеарен опит, който ще бъде първият от 2017 година насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР