Южна Корея евакуира мястото на Световното скаутско джамборе, тъй като тайфунът Ханун се издига

...
Сеул, Южна Корея — Южна Корея ще евакуира десетки хиляди
Коментари Харесай

Сеул, Южна Корея — Южна Корея ще евакуира десетки хиляди скаути с автобус от крайбрежно място за джамбори, тъй като се задава тропическата буря Ханун, съобщиха официални лица в понеделник. В началото на вторник сутринта превозни средства ще преместят 36 000 скаути - предимно тийнейджъри - от Световното скаутско джамборе в югозападния окръг Буан, според Ким Сунг-хо, заместник-министър в Министерството на вътрешните работи и безопасността на Южна Корея.

< p> Той каза, че повечето от скаутите, които идват от 158 държави, ще бъдат настанени на места в столицата Сеул и близкия градски район. Длъжностните лица се опитваха да осигурят места в правителствените центрове за обучение и учебни заведения, както и хотели. Ким каза, че ще отнеме шест часа или повече, за да евакуира скаутите от къмпинга, който според организаторите вече няма да се използва за никакви събития, след като те си тръгнат.

Горещите температури вече принудиха хиляди британски и американски скаути да напусне обекта, който е направен върху земя, рекултивирана от морето. Британските скаути бяха преместени в хотели в Сеул, докато американските скаути бяха преместени в Кемп Хъмфрис, американска военна база на около 45 мили южно от Сеул.

Съобщението дойде, след като Световната организация на скаутското движение каза той спешно призова Южна Корея да премести скаутите от пътя на бурята и „осигури всички необходими ресурси и подкрепа за участниците по време на престоя им и докато се върнат в родните си страни.“

Южна Корея категоризира Ханун като тайфун, дефиниран като тропическа буря с ветрове, по-силни от 38 мили в час. Метеорологичната агенция на Южна Корея очаква Ханун да отслабне до буря през следващите пет дни.

Правителството на Южна Корея не уточни веднага местата, където ще останат скаутите. Дейвид Вен, глобален директор по комуникациите на Световната организация на скаутското движение, каза, че все още чака правителствени служители да предоставят подробни планове.

Прогноза за тайфуна Ханун

Канун взе необичайна, криволичеща пътека около югозападните острови на Япония в продължение на повече от седмица, изсипвайки проливен дъжд, спирайки тока на хиляди домове и прекъсвайки полетите и влаковете. В понеделник следобед той имаше устойчиви ветрове със скорост 67 мили в час с по-високи пориви и се прогнозираше да запази тази сила, докато докосва главния японски остров Кюшу тази седмица, каза Японската метеорологична агенция.

Юг Метеорологичната агенция на Корея съобщи, че се очаква Ханун да стигне до Южна Корея в четвъртък сутринта, като потенциално ще предизвика ветрове със скорост от 95 мили в час. Големи части от южната част на страната, включително Буан, може да бъдат засегнати от бурята още в сряда, каза агенцията.

Плановете за евакуация на скаутите бяха обявени часове, след като кабинетът на президента Юн Сук Йол съобщи, че е призовава за планове за „непредвидени ситуации“, включително преместването им в хотели и други съоръжения в по-голямата част на столицата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР