Южна Корея е сключила споразумение миналия месец да даде назаем

...
Южна Корея е сключила споразумение миналия месец да даде назаем
Коментари Харесай

Южна Корея ще даде 500 хил. артилерийски снаряда на САЩ

Южна Корея е сключила съглашение предишния месец да даде назаем 500 000 артилерийски снаряда диаметър 155 мм на Съединени американски щати, което може да обезпечи на Вашингтон по-голяма еластичност при снабдяването на Украйна с муниции, заяви южнокорейското издание " Тона илбо ", представено от Ройтерс.

Според вестника, който се базира на неназовани държавни източници, Южна Корея е решила да " заеме " боеприпасите, вместо да ги продаде, с цел да сведе до най-малко опцията нейни снаряди да бъдат употребявани в спора в Украйна.

В публикацията се показва, че отдадените чартърен боеприпаси ще бъдат употребявани от Съединени американски щати преди всичко за попълване на личните ресурси.

Миналата година Вашингтон закупи от Сеул 100 000 снаряда. През февруари американското държавно управление изрази предпочитание да придобие същия или по-голям брой, само че южнокорейският кабинет реши да потърси различен метод да даде боеприпасите на съдружника си.

Засега няма коментар на информацията от страна на Съединени американски щати.

Южнокорейският външен министър Пак Джин съобщи пред кореспонденти, че не е в положение да удостовери изнесените от вестника данни, само че добави, че мнението на държавното управление в Сеул срещу даването на смъртоносна военна помощ на Украйна остава непроменено, съобщи Йонхап.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР