Кризата с електроенергията, птичият грип предизвикват неизбежен недостиг на пилета в Южна Африка

...
Южна Африка е изправена пред недостиг на пилешко месо през
Коментари Харесай

Южна Африка е изправена пред недостиг на пилешко месо през следващите месеци, тъй като избухването на птичи грип и постоянните прекъсвания на електричеството опустошават птицевъдната индустрия, казва най-големият производител в страната Astral Foods.

В актуализация за търговия Astral каза на т четвъртък, че очакваше да отчете основна загуба от 18,02 ранда 18,08 ранда ($0,9564-$0,9596) на акция през годината до 30 септември, в сравнение с печалба от 27,62 ранда ($1,46) миналата година. Прогнозираните загуби се дължат главно на постоянните прекъсвания на електрозахранването.

Продължете да четете

списък от 4 елемента. Русия атакува украинското зърнено пристанище преди преговорите Путин-ЕрдоганВойна Русия-Украйна: Списък с ключови събития, ден 556Няма място на масата. Индийските жени, храна и храненекрай на списъка

Astral каза, че кризата с електроенергията е нарушила птицевъдната индустрия и повишиха оперативните разходи, които сега бяха усложнени от допълнителни разходи, свързани с „най-лошата“ епидемия от птичи грип, която се разпространи в провинциите Гаутенг и Мпумаланга в Южна Африка „с тревожна скорост“.

„Птичият грип вече е причинил краткотраен суп лъжите на трапезни яйца на пазара и се очаква това доставката на птиче месо във веригата на стойността може да бъде засегната негативно през следващите месеци,” каза Astral.

Най-развитата икономика на Африка е енду чести прекъсвания на електричеството, обвинени в стареенето на парка от електроцентрали, захранвани с въглища. Държавната комунална компания Eskom рутинно намалява електрозахранването на предприятията и домакинствата за няколко часа на ден, процес, който на местно ниво се нарича намаляване на натоварването.

През февруари анализаторите казаха пред Al Jazeera, че годините на недостатъчно инвестиране в поддръжката на стареещите въглищни централи са повлияли на капацитета на Eskom да доставя последователни електрозахранвания. Някои от по-новите електроцентрали също са повредени поради претоварване.

„Общите разходи за намаляване на натоварването, включително капиталови разходи от 200 милиона ранда [10,6 милиона долара], за групата за финансовата година ще възлиза на приблизително 1,9 милиарда ранда [100,8 милиона долара]. Това е основната причина за сериозния спад на резултатите на Astral за годината, приключваща на 30 септември 2023 г.“, каза компанията.

Бизнесът трябваше да похарчи милиони за алтернативни източници на енергия, като дизелови генератори и слънчеви централи. Малките предприятия, често разглеждани като кръвоносната система на икономиката, представляват една трета от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.

За сектора на птицевъдството, хаотично електрическо доставките засягат вентилационните системи, графиците за клане и обработката на пилетата. Astral каза, че харчи 45 милиона ранда [2,4 милиона долара] всеки месец за работа с дизелови генератори.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР