Южна Африка е готова да бъде домакин на мирни преговори

...
Южна Африка е готова да бъде домакин на мирни преговори
Коментари Харесай

Южна Африка е готова да бъде домакин на мирни преговори между Русия и Украйна

Южна Африка е подготвена да бъде хазаин на мирни договаряния сред Русия и Украйна, съобщи Франс прес. " Трябва да сме отворени за опцията Южна Африка да бъде хазаин на среща на върха за реализиране на мир ", съобщи делегираният министър към президентството Хумбудзо Нтшавени на конференция в Претория след съвещание на държавното управление. 
       
Миналия месец Претория разгласи, че шестима африкански водачи ще потеглят на посредническа задача, по време на която ще посетят Киев и Москва. Мисията би трябвало да стартира през идващите няколко седмици. Освен водача на Южна Африка делегацията ще включва държавните глави на Република Конго, Египет, Сенегал, Уганда и Замбия.

В изказване, оповестено в четвъртък, канцеларията на президента на Южна Африка Сирил Рамапоса заяви, че южноафриканският президент е разговарял по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, който е " приветствал самодейността на африканските държавни глави ", написа Българска телеграфна агенция.

Рамапоса към този момент сподели предишния месец, че съветският президент и украинският президент са се съгласили да одобряват африканската мирна задача.

Южна Африка, която отхвърля да осъди Русия от началото на войната в Украйна, потвърждавайки, че остава неутрална и поддържа разговора, само че е подложена на критика в интернационален проект за близостта си с Москва.  Претория е близка с Кремъл още от времето на битката против апартейда. 

Африка беше тежко наранена от повишението на цените на зърнените култури и от въздействието на войната сред Русия и Украйна върху международната търговия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР