Южен Тирол разхлабва ограниченията, въведени заради коронавирусаСеверната италианска провинция Южен

...
Южен Тирол разхлабва ограниченията, въведени заради коронавирусаСеверната италианска провинция Южен
Коментари Харесай

Туризмът по света и у нас постепенно влиза в релси

Южен Тирол разхлабва рестриктивните мерки, въведени поради ковид

Северната италианска провинция Южен Тирол пристъпва към по-голямо разхлабване на ограничаващите ограничения спрямо други италиански региони. Разрешение за възобновяване на активността се чака през днешния ден за мрежата за търговия на дребно, а от понеделник се отварят заведения за хранене, питейни заведения, фризьорски салони, музеи и се възобновяват и други услуги, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Разрешава се и възобновяване на производството. Хотелите и лифтовете в Южен Тирол пък биха могли да проработят още веднъж на 25 май.

Започна националната онлайн акция в поддръжка на българския туризъм " Резервирай в България "

Започна националната онлайн акция в поддръжка на българския туризъм " Резервирай в България ", в която Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия /ИАНМСП/ е формален сътрудник, заяви на интернет страницата си Агенцията.
На ревюто, което е онлайн на уеб страницата www.bgtourism.bg - от през днешния ден до 10 май, ще се показват редица хотели и забележителности в страната, като задачата е да бъдат насърчени българите да резервират своите почивки в хотели в страната. Проявата е под егидата на Министерството на туризма, Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия. Близо 150 участници - хотели и места за настаняване, туристически забележителности, туристически обекти и компании, работещи в областта на туризма, ще показват своите артикули. Туристическият отрасъл, който е взел съществени ограничения за безвредна почивка, ще показа редица нови оферти и атрактивни предложения към българските туристи, показват от Агенцията.Събитието е подкрепено от редица известни персони от страната - Христо Стоичков, Мария Гроздева и еврокомисаря Мария Габриел.
" Поздравявам създателите на самодейността " Резервирай в България ". Виртуалните туристически изложения и обиколки са нова опция да преоткрием красиви места в Европа и България във времето, когато би трябвало да останем у дома, поради ковид. България е страна - богата на обичаи, просвета и гении. Всяко кътче ни приканва да го посетим, да съпреживеем минало и настояще, да се заредим духовно и прочувствено. Нека всички подкрепим и виртуално още веднъж посетим местата и дестинациите, които познаваме, да открием хубостта на нови. За да излезем по-силни от сегашната обстановка - дружно, с грижа за България и отговорност за бъдещето на страната ни ", споделя еврокомисар Габриел, представена от Агенцията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР