Юджийн Амо-Дадзи обича да казва за себе си, че е

...
Юджийн Амо-Дадзи обича да казва за себе си, че е
Коментари Харесай

"Чувствах, че летя": счетоводител стана най-бързият спринтьор в Европа за 2023 г.

Юджийн Амо-Дадзи обича да споделя за себе си, че е най-бързият счетоводител в светa. Той е счетоводител на цялостен работен ден, като тренира лека атлетика единствено от четири години, само че от няколко дни е отпред на европейската класация в спринта на 100 метра.

Амо-Дадзи приключи за 9.93 секунди на съревнование в Грац (Австрия) в петък. Това е най-хубав резултат в Европа за сезона, както и четвърто най-хубаво време за английски спринтьор въобще в историята.

" Имах доста добра реакция, доста добър страрт, а по-късно си споделих: " Не се отпускай ". Чувствах, че хвърча. Пресякох финала и когато видях 9 начело полудях от наслада. Просто полудях. Дай Боже, ще имам още такива резултати, само че първият път е единствено един път. Това беше един от най-хубавите дни в живота ми ", описа 39-годишният спортист пред Би Би Си.

Той стартира да тренира лека атлетика, когато е на 26, а преди този момент играе футбол на аматьорско равнище. В последните години усъвършенства резултатите си непрекъснато, като предишния сезон имаше 10.05 секунди на 100 м. На европейското състезание в зала през март той стигна полуфинал на 60 м, а в този момент влезе по 10 секунди на 100.

Малко след прибирането си от Австрия Амо-Дадзи е бил посетен от представител на Британската антидопингова организация (UKAD).

" Когато видях документите, се развълнувах. Това е самопризнание за достижението ти ", сподели британецът.

This is how Eugene Amo-Dadzie clocked 9.93 (0.1)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР