Юбилейният мач между най-успешните футболни генерации на България и Турция

...
Юбилейният мач между най-успешните футболни генерации на България и Турция
Коментари Харесай

Нихат: Иска ми се Турция и България да вдигнат нивото

Юбилейният мач сред най-успешните футболни поколения на България и Турция бе проведен от синдикатите на експертите в двете страни. Именно Дончо Донев, както и Христо Стоичков, представляваха на конференция през днешния ден българската страна. Срещата опълчи звездите на България от САЩ'94, както и тимът на Турция, постигнал 3-о място на Световното през 2002-а година в Япония и Република Корея, а мачът на "Арена Арда " приключи 2:2.

От страна на гостите от Турция участваха някогашният ляв бранител Хакан Юнсал - сега президент на турския профсъюз на футболистите (TPFD) и някогашният нападател Нихат Кахведжъ.

Веднага след края на конференцията четиримата отпътуваха за стадион Арда Арена ", където се състоя и срещата.

"Добре пристигнали на всички. Специално желая да благодаря на Христо Стоичков, аз би трябвало да кажа неведнъж същите думи, които той сподели за мене. Той е един от най-големите гении в света за всички времена. Благодаря на уредниците на днешната среща. Надявам се, че хората, които помнят нашите прояви, да не чакат същото, тъй като не сме към този момент на младини, съобщи Кахведжъ, който в кариерата си играе единствено за три тима: Бешикташ, както и за испанските Реал Сосиедад и Виляреал. С националния тим на страната си той има трето място на Световното състезание през 2002-а година в Япония и Корея, година по-късно на Купата на конфедерациите, както и през 2008-а година на Европейското състезание.

"Имаме положителни достижения и двете страни- трето място на Световното през 2002-а и на Европейското през 2008-а, а България по времето на Христо Стоичков стигна до полуфинал на Мондиал 94. Надявам се през околните години и двата национални тима да вдигнат летвата и още веднъж да изживеем същите страсти, сподели още Кахведжъ.

Бившият му съотборник в националния тим Хакан Юнсал също изрази задоволството си.

"Радостни сме, че сме тука, тъй като е среща на огромните митове на двата национални тима. Специално желая да благодаря на Дончо Донев, той ми е сътрудник, аз съм на същата служба в Турция. За нас като организация е радостно, че има и български футболисти, които са наши членове.

"Специално желая да благодаря на Христо Стоичков. Днес е специфичен ден за всички. През целия си футболен живот аз бях отбранителен халф, отбранителна игра. Но Кахведжъ и Стоичков имат значителен принос да развия моите умения в нападателен проект. Голям футболист беше Стоичков - и като голмайстор, и като футболист. Беше интелигентен футболист, използваше мозъка си. Макар и късно, желая да му благодаря за това, което ми даде, сподели още Хасан Юнсал./АВ/
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР