Юбър (Uber) спечели съдебната битка за възстановяване на лиценза си

...
Юбър (Uber) спечели съдебната битка за възстановяване на лиценза си
Коментари Харесай

Юбър успя да поднови лиценза си в Лондон

Юбър (Uber) завоюва правосъдната борба за възобновяване на лиценза си за употреба в Лондон, лишен от градския транспортен регулатор поради опасения за сигурността. Днес съдията реши, че компанията за споделени транспорти е " кадърен и отговарящ " оператор макар " историческите провали ", съобщи Ройтерс.

Асоциацията на водачите на черните лондонски таксита, представена от Ройтерс, дефинира правосъдното решение като " злополука " за английската столица.

" Юбър непрестанно демонстрира, че просто не може да му се има вяра, че слага сигурността на лондончани, неговите водачи и други участници в придвижването над облагата ", разясняват от сдружението на лицензираните таксиметрови водачи.

На Юбър бе разрешено да продължи активност, до момента в който вървеше обжалването.

През декември предходната година Юбър подаде тъжба против английската държавна компания Транспорт фор Лондон (Transport for London - TfL), която отхвърли да възобнови лиценза на таксиметровата услуга в Лондон. Като причина бяха посочени редица " нарушавания на Юбър, които заплашиха сигурността и живота на пасажерите ". Едно от главните недоволства бе, че системата на Юбър разрешава на недобросъвестни водачи да трансформират персоналните си данни, тъй че хора, които нямат застраховка и не са минали нужните инспекции, отиват на работа вместо тях. Транспорт фор Лондон е отчела минимум 14 000 такива случая, само че Юбър твърди, че казусът от дълго време е решен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР