Юбър (Uber) разочарова с петъчния си дебют на Уолстрийт, след

...
Юбър (Uber) разочарова с петъчния си дебют на Уолстрийт, след
Коментари Харесай

Юбър разочарова с дебюта си на Уолстрийт

Юбър (Uber) разочарова с петъчния си дебют на Уолстрийт, откакто при закриването на сесията акциите му поевтиняха с 8 на 100 по отношение на началната цена при първичното обществено предложение (ППП), предадоха международните организации.

Очакваше се излизането на Нюйоркската фондова борса на платформата за транспорта на пасажери с персонален автомобил и проведен посредством мобилно приложение да бъде най-голямото ППП на американска компания през последните години. Само че през първия ден на търговия котировките на Юбър спаднаха от 45 $ начална цена до 41,57 $ за една.

Експерти чакаха, че цената на книжата на Юбър ще се движи сред 44 и 50 $ за една.

Вестник "Уолстрийт джърнъл " акцентира, че компанията, която пусна на борсата 180 милиона акции, е съумяла да притегли 8,1 милиарда $. Общата й капитализация обаче е повишена единствено до 76,5 милиарда $, а това е напълно малко над 76-те милиарда $, на които компанията бе оценена през август предходната година от частни вложители. Плановете на управлението на компанията бе да се реализира капитализация от 82,4 милиарда $.

"Уолстрийт джърнъл " акцентира, че от 2000 година единствено 18 компании, чиято капитализация е превишавала 1 милиард $, са губили от цената на акциите си през първия ден на излизане на американски тържища. В множеството случаи акциите са поскъпвали приблизително с 21 на 100.

Главният изпълнителен шеф на Юбър Дара Хосровшахи съобщи пред "Файненшъл таймс " следното: "Един ден няма да мери нашия триумф или крах ". Той изясни понижението на цената на акциите с неподходящия миг на дебюта. Вчера акциите на Уолстрийт в началото поевтиняха поради неизвестността към китайско-американските търговски договаряния, само че в края на сесията регистрираха покачване на котировките си, означи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР