Президентът на БФС Георги Иванов заяви, че Първа лига е

...
Президентът на БФС Георги Иванов заяви, че Първа лига е
Коментари Харесай

Добре, Гошко! В последните пет години българският шампионат е от най-интересните, заяви Гонзо

Президентът на БФС Георги Иванов съобщи, че Първа лига е доста забавна и има напрежение, както при изпадащите, по този начин и при тимовете, които се борят за присъединяване в европейските клубни шампионати. Той акцентира, че не е инцидентен фактът, че последните пет години българският шампионат е в топ 5 на забавните шампионати.

„ Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден примерно, в който съм влезнал във притежание “, разяснява Иванов.

„ Има процеси, които след вписването ще ги забързаме малко и ще може да ги създадем, тъй като до този миг самото регистриране спираше процеса “, добави новият президент на БФС.

„ Ние имаме самодейността, която ще бъде дружно с Професионалната лига. Ще предизвикваме с професионалните клубове, с цел да забележим кой е най-хубавият вид за всички нас. Имаме проекти какво да се направи. “

„ Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е доста забавна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един тим е напрежение и е значим всеки един мач. Това е най-важно за феновете и ще преценяме какво да създадем. “

„ Ние имаме оферти по какъв начин да бъдат образувани. При всички положения ще има тимове, които няма да играят за нищо. При 16 тима, при тази система, която е направена ще бъде доста мъчно всички тимове да вземат участие за нещо “, продължи той.

„ Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има тимове, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите тимове, за първите шест тима също е значимо. Виждате, че първите 4-5 тима имат шансове да се класират за евротурнирите “, добави Иванов.

„ Нашето състезание е доста забавно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на забавните шампионати. “

„ Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а постоянно сътрудници са ни били клубовете “, сподели още Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР