ЮАР обвини президента на САЩ Доналд Тръмп във всяване на

...
ЮАР обвини президента на САЩ Доналд Тръмп във всяване на
Коментари Харесай

Тръмп за първи път спомена думата Африка в защита на белите в ЮАР, Претория побесня

ЮАР упрекна президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във всяване на разделяне, откакто президентът написа в " Туитър ", че Държавният департамент ще изследва " изземването на земя и ферми ...и огромното изтребване на фермери ", осведоми Агенция Франс Прес.

Според информационната организация известието на милиардера в обществената мрежа явно е част от материал на Фокс нюз по отношение на проекти на Претория да промени конституцията, за форсира конфискуването на земя без обезщетение, с цел да поправи расовия дисбаланс при земевладението.

Доналд Тръмп добави, че е " изискал от държавния секретар (Майк Помпео) да изследва от близко " обстановката.

Фокс нюз разяснява, че " държавното управление на ЮАР е почнало да конфискува земята на бели фермери ".

В формален профил в " Туитър " държавното управление на Южноафриканската република отвърна, че " ЮАР изцяло отхвърля това тесногръдо схващане , което има за цел единствено да раздели нашата страна и да ни припомня за колониалното ни минало ".

ЮАР ще форсира поземлената промяна по деликатен и повсеместен метод , с цел да не раздели страната ни, написа още държавното управление.

Президентът на африканската страна Сирил Рамафоса се намеси, с цел да форсира промяната за " коригиране на огромна историческа неправда " против болшинството от чернокожи по време на колониализма и ерата на сегрегация до края на 1994 година

Според него 24 година по-късно бялата общественост, която съставлява 8% от популацията, " има 72% от обработваемата земя " в съпоставяне със " единствено 4% " в ръцете на чернокожите.

За да се позволи несъответствието, президентът неотдавна разгласи, че конституцията ще бъде изменена за изземване на земя и нейното систематизиране без отплата.

Даниел Дейл, сътрудник на Toronto Star, е открил, че Тръмп за първи път е употребявал думата " Африка " в " Туитър " , откогато е президент на Съединени американски щати, " с цел да изрази поддръжка за белите хора " в ЮАР, написа " Вашингтон пост ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР