Йозлем Тюреджи - един от създателите на ваксината на Пфайзер

...
Йозлем Тюреджи - един от създателите на ваксината на Пфайзер
Коментари Харесай

Съоснователят на Бионтех: Следващата стъпка е лечението на рак |

Йозлем Тюреджи - един от основателите на имунизацията на Пфайзер и Бионтех, съобщи, че идната цел е лекуването на рак. В изявление за Асошиейтед прес тя добави, че за задачата ще бъде употребена технология, сходна тази на РНК имунизациите.

Малко преди интервюто Тюреджи и съпругът ѝ Угур Шахин - двамата основатели на първата ваксина против ковид, получиха Кръст за заслуги в Германия.

В последните  две десетилетия Тюреджи и Шахин работят по технология за стимулиране на имунната система да разпознава и унищожава туморни кафези. 

В началото на пандемията те вземат решение да употребяват този способ в битката против ковид. Опитът се оказва сполучлив и след единствено 11 месеца имунизацията на Пфайзер и Бионтех е първата утвърдена в първо във Англия, седмица по-късно в Съединени американски щати, а по-късно и в Европейски Съюз.

" Започнахте с лекарство за лекуване на рак при един човек и през днешния ден имаме ваксина за цялото човечество “, заяви Тюреджи.

Най-важният урок от интервала на разработка на имунизацията за Йозлем Тюреджи е било " съдействието в интернационален проект ".

Тя съобщи още, че точно с помощта на триумфа на имунизацията против ковид, Бионтех в този момент има доста повече средства и поддръжка в интернационален проект, с цел да създаде технология за битката с рака.

Йозлем Тюреджи заяви още, че все още фармацевтичната компания е създала " няколко разнообразни ваксини против туморни формирания, основани на осведомителна РНК ". 

Тя добави, че се надява до няколко години да стартира всеобщото използване на тези ваксини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР