Йовчо Ангелов Аланджийски от Пловдив извади Богоявленския кръст от водите

...
Йовчо Ангелов Аланджийски от Пловдив извади Богоявленския кръст от водите
Коментари Харесай

50-годишен спаси кръста в Пловдив - за шести път му е!

Йовчо Ангелов Аланджийски от Пловдив извади Богоявленския кръст от водите на река Марица в Пловдив. Над 50 мъже се бориха за разпятието. Йовчо тази година чества 50-годишен празник. Той хваща кръста за шести път.

" Само здраве поисквам, нищо друго не желая. Не пари. За мен, за фамилията и за целия български народ ", сподели Аланджийски.

След като кръстът бе изваден от водите, мъжете разпънаха българския трикольор и изпяха химна.

Стотиците се събраха на моста до Панаира, с цел да следят ритуала.

Преди хвърлянето по-рано през днешния ден бе осъществено освещаване на бойните флагове пред катедрален храм „ Успение Богородично ”, последвано от литийно шествие Водната палата.



Празничните събития в Пловдив не престават. От 13.15 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина ще бъде празнувана 175-тата годишнина от рождението на поета-революционер. В ритуала, проведен от Община Пловдив, ще вземат участие почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и представители на комитет " Родолюбие “.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Десислава Шишманова – началник на РТВЦ на Българска национална телевизия в Пловдив. Водещ ще бъде артистът от Драматичен спектакъл Пловдив - Симеон Алексиев.

Очаква се да участват народни представители, кметът на Пловдив, регионалният шеф на област Пловдив, представители от Областната администрация, ръководителят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият медиатор на Община Пловдив, командването на Пловдивския гарнизон, политически и публични организации, медии и жители.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР