YouTube ще започне да трие съдържание, което поставя под съмнение

...
YouTube ще започне да трие съдържание, което поставя под съмнение
Коментари Харесай

YouTube ще премахва видеа с антиваксърско съдържание

YouTube ще стартира да трие наличие, което слага под подозрение всяка утвърдена здравна ваксина, освен тази против COVID-19, заяви организация Блумбърг. Това е историческо отклоняване от метода на видео уеб страницата, показва организацията.

Дъщерното сдружение на Гугъл разгласи, че ще разшири политиката си против дезинформацията, която да обхване всички ваксини, които здравните управляващи считат за ефикасни. Забраната ще включва всички медии, които настояват, че имунизациите са рискови или водят до хронични здравни последствия като аутизъм, сподели Мат Халприн, вицепрезидент на YouTube за доверие и сигурност, написа dariknews.bg.

Преди година YouTube забрани някои видеоклипове с сериозно наличие към имунизациите против Covid-19. Компанията съобщи, че от този момент е изтеглила повече от 130 000 видеоклипа за нарушение на това предписание. Но доста видеоклипове съумяха да го заобиколят, като излъчиха изказвания по отношение на имунизациите, без да загатват Covid-19. Това даде съображение на YouTube да реши, че политиката му е прекомерно лимитирана.

„ Искахме да сме сигурни, че покриваме целия спектър”, сподели Халприн в изявление YouTube се сблъска с част от оказания върху Фейсбук Inc. и Twitter Inc. политически напън като този, обвързван с обработката на здравна информация. Президентът Джо Байдън и американските законодатели взривиха платформите поради несъответстващото ръководство на скептицизма и лъжите по отношение на имунизациите. Политици и десни специалисти упрекнаха YouTube за цензуриране на изявленията.

Гарт Греъм, световният началник на YouTube за здравни грижи, съобщи, че компанията не е разговаряла с администрацията на Байдън за тази актуализация на политиката, само че се е съветвала със здравни специалисти.

„ Има огромна научна резистентност, обвързвана с сигурността и успеваемостта на имунизациите “, сподели Греъм.

През февруари Фейсбук съобщи, че ще забрани сметки, които споделят тайни теории по отношение на имунизациите, и се опита да предприеме по-строги ограничения за битка с съмненията по отношение на имунизациите.

Към днешна дата YouTube разрешава на хората да излъчват съвсем всичко за имунизациите. Новата му политика, която влиза в действие от през днешния ден, ще отстрани няколко значими акаунта, подложени на критика от Байдън. Под ударите ще попадне Джоузеф Меркола - песимист във връзка с имунизациите с съвсем половин милион клиенти в YouTube, и „ Children’s Health Defense “ - група, обвързвана с Робърт Кенеди - младши.

Съгласно новите правила на YouTube, ще се насочат две предизвестия. Халперин изясни, че компанията ще разреши „ научна полемика “ - видеоклипове за тествания на ваксини, резултати и неуспехи, както и персонални свидетелства - да вземем за пример родител, който приказва за прекарванията на детето си при имунизацията.

Ако видеоклиповете обединят тези рекомендации в един клип или разгласяват изказвания, поставящи под въпрос успеваемостта на имунизацията, те ще бъдат свалени.
YouTube съобщи, че от февруари 2020 година е свалил повече от един милион видеоклипа с дезинформация, обвързвана с всички аспекти на Covid-19. Компанията преглежда също по този начин избрани здравни видеоклипове като „ гранични “, намалявайки появяването им при резултатите от търсенето и рекомендациите, без да се прецизира трафикът им и какъв брой постоянно системата на YouTube ги предлага на феновете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР