YouTube разкрива набор от нови, базирани на AI инструменти за творци

...
В четвъртък YouTube представи набор от нови инструменти, задвижвани от
Коментари Харесай

В четвъртък YouTube представи набор от нови инструменти, задвижвани от изкуствен интелект, за да помогне на създателите да произвеждат видеоклипове и да достигнат до по-широка аудитория на платформата, докато компаниите се надпреварват да включат шумна генеративна AI технология директно в своите основни продукти.

„Искаме да улесним всички да се чувстват така, сякаш могат да творят, и вярваме, че генеративният AI ще направи това възможно“, каза Нийл Мохан, главен изпълнителен директор на YouTube, пред репортери в четвъртък по време на годишното продуктово събитие Made On YouTube на компанията.

„ИИ ще даде възможност на хората да прокарат границите на творческото изразяване, като направят трудните неща лесни“, добави Мохан. Той каза, че YouTube се опитва да донесе „тези мощни инструменти“ на масите.

Видео платформата, под чадъра на Alphabet-Google, представи нова генеративна AI функция, наречена Dream Screen, специално за нейното видео рамо с кратка форма и конкурент на TikTok, YouTube Shorts. Dream Screen е експериментална функция, която позволява на създателите да добавят генерирани от AI видео или фонови изображения към своите вертикални видеоклипове.

Мечтата на YouTube Инструмент за екран, който позволява на потребителите да създават генерирани от AI фонове за видео или изображения, като въвеждат идея в подкана. class= Инструментът Dream Screen на YouTube, който позволява на потребителите да създават генерирани от AI видео или фонови изображения, като въвеждат идея в подкана. YouTube

За да използват Dream Screen, създателите могат да въведат своята идея за фон като подкана и платформата ще свърши останалото. Потребителят, например, може да създаде фон, който да изглежда като в открития космос или на плаж, където пясъкът е направен от желирани зърна, според демонстрации на инструмента, споделени в четвъртък.

Dream Screen се въвежда за избрани творци и ще бъде пуснат по-широко през следващата година, казаха от компанията.

 Клавиатура на лаптоп и ChatGPT в AppStore, показани на екрана на телефона, се виждат на тази илюстративна снимка, направена в Краков, Полша на 8 юни 2023 г. (Снимка от Jakub Porzycki/NurPhoto) НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ФРАНЦИЯ Клавиатура на лаптоп и ChatGPT в AppStore, показани на екрана на телефона, се виждат на тази илюстративна снимка, направена в Краков, Полша на 8 юни 2023 г. (Снимка от Jakub Porzycki/NurPhoto) НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ФРАНЦИЯ Якуб Поржицки/NurPhoto/Ройтерс

YouTube също така разкри нови инструменти, базирани на изкуствен интелект, до които създателите имат достъп, за да помогнат за мозъчна атака или изготвяне на планове за видеоклипове или търсене на конкретна музика с помощта на описателни фрази. YouTube заяви, че предлага инструмент за дублаж, базиран на AI, който ще позволи на потребителите да споделят своите видеоклипове на различни езици.

 Задвижвани от AI инструменти в YouTube Studio. Задвижвани от AI инструменти в YouTube Studio. YouTube

Алън Чикин Чоу, 26, създател на съдържание, базиран в Лос Анджелис, който наскоро достигна 30 милиона абонати в YouTube, каза пред CNN, че е най-развълнуван от използването на новия инструмент за дублаж, базиран на AI, за неговите комедийни видеоклипове. В момента Chikin Chow се гордее с титлата на най-гледания създател на YouTube Shorts в света.

„Мисля, че глобалното съдържание е бъдещето“, каза Чикин Чоу пред CNN. „Ако погледнете тенденциите на нашето скорошно поколение, нещата, които наистина са повлияли и раздвижили културата, са глобални“, добави той, цитирайки хитовия корейски сериал „Squid Game“ като пример.

Използвайки функциите за дублаж, базирани на изкуствен интелект, той каза, че се надява да достигне до публика в нови кътчета на света, които иначе не биха могли да се ангажират с неговото съдържание.

ЛОС АНДЖЕЛИС, КАЛИФОРНИЯ - 04 ДЕКЕМВРИ: Алън Чикин Чоу присъства на наградите YouTube Streamy за 2022 г. в Бевърли Хилтън на 04 декември 2022 г. в Лос Анджелис, Калифорния. (Снимка от Emma McIntyre/Getty Images за dick clark productions) ЛОС АНДЖЕЛИС, КАЛИФОРНИЯ – 4 ДЕКЕМВРИ: Алън Чикин Чоу присъства на наградите YouTube Streamy за 2022 г. в Бевърли Хилтън на 4 декември 2022 г. в Лос Анджелис, Калифорния. (Снимка от Ема Макинтайър/Гети изображения за продукциите на dick clark) Ема Макинтайър/Гети изображения за Dick Clark Productions

Чикин Чоу добави, че също е развълнуван да използва новите инструменти за редактиране, за да спести време.

Възходът на генеративния AI анимира технологичния сектор и по-широката общественост - превръщайки се в най-новата модна дума от Силиконовата долина след стартирането на услугата ChatGPT на OpenAI в края на миналата година.

Някои наблюдатели в индустрията и скептици на AI твърдят, че мощните нови инструменти на AI крият потенциални опасности, като улесняване на разпространението на дезинформация чрез дълбоки фалшиви изображения или поддържане на пристрастия в по-голям мащаб. Много креативни професионалисти — чиито творби често се включват в наборите от данни, необходими за обучение и захранване на инструменти за изкуствен интелект — също вдигат алармата за потенциални проблеми с правата върху интелектуалната собственост.

А някои видни фигури във и извън технологичната индустрия дори казват, че има потенциал, че ИИ може да доведе до „изчезване“ на цивилизацията и сравняват потенциалния риск с този от „ядрена война“.

Въпреки лудостта, причинена от изкуствения интелект, Чикин Чоу каза пред CNN, че в крайна сметка го разглежда като „сътрудник“ и „допълнение“, за да помогне за напредъка на творческата му работа.

„Мисля, че хората, които са в състояние да поемат промяната и да се движат с нея, са тези, които ще бъдат успешни в дългосрочен план“, каза Чикин Чоу.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР