YouTube-каналът Flexiny публикува едно любопитно видео, показващо как един стар

...
YouTube-каналът Flexiny публикува едно любопитно видео, показващо как един стар
Коментари Харесай

Как стар Mercedes оживява след 9 години престой

YouTube-каналът Flexiny разгласява едно любопитно видео, показващо по какъв начин един остарял Mercedes-Benz W116 е разпален още веднъж след деветгодишен престой. От клипчето се вижда, че дизеловият мотор на Mercedes-а пали без съществено вмешателство.

Въпросният Mercedes-Benz е създаден през 70-те години на предишния век и досега е минал 372 000 километра. Защо е стоял на едно място, без да бъде каран в продължение на девет години - не се прецизира.

Принципно този модел не се оборудва фабрично с четирицилиндров дизел, по този начин, че в даден миг от живота на колата истинският мотор е бил заменен с дизеловия. Кога обаче, също не е ясно. Автомобилът се намира в Естония.

Иначе, производството на W116 е през интервала 1972 - 1980. Това е първият модел на марката, който получава названието S-Klasse. Оборудва се с мотори от пет до осем цилиндъра, а от модела са създадени 470 000 екземпляра.

Видеото, което ви демонстрираме, е показателно за надеждността на старите немски коли. Запалването на Mercedes-а се вижда на 4.50 мин. от клипа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР