YouTube блогърът MattKC е успял да пренесе“ хиляди съвременни приложения

...
YouTube блогърът MattKC е успял да пренесе“ хиляди съвременни приложения
Коментари Харесай

YouTube блогър „пренесе“ хиляди съвременни приложения в Windows 95

YouTube блогърът MattKC е съумял да „ придвижи “ хиляди модерни приложения в Windows 95. За да направи това, той е трябвало да обезпечи съгласуемост на остарялата операционна система с рамката.NET, което не е било направено от разработчиците по време на нейната новост.

Съвместимостта с рамката разреши на хиляди приложения да работят на Windows 95, които преди този момент са отказвали да работят в операционната система.

Блогърът разказва резултатите от работата си в 51-минутно видео, което може да гледате по-долу. Любопитно е, че не е било задоволително просто да се копират изчезналите библиотеки от Windows 98, с цел да може рамката да работи вярно в Windows 95.

Ентусиастът е трябвало да направи доста редакции в регистъра на операционната система, добавяйки общо 5409 ключа в регистъра.

Дори това обаче не било задоволително. Работата е там, че.NET изисква систематичния съставен елемент ndphlpr, който също липсва в Windows 98. Ентусиастът предиздвикал системата да „ мисли “, че този съставен елемент е налице, след което рамката стартира да работи, само че не прекомерно устойчиво. Освен това, с цел да усъвършенства стабилността, запалянкото направил още няколко промени в самата рамка, както и в библиотеката user32.dll.

В тази публикация обобщаваме в резюме постигнатото. Пълният видеоклип си заслужава да бъде гледан, в случай че в действителност всичко това ви е забавно.

Добре е да напомним, че интервалът на поддръжка на Windows 95 завърши от дълго време, защото тази версия на софтуерната платформа беше пусната през далечната 1995 година. Следователно работата, осъществена от MattKC, надали ще заинтересува огромен брой консуматори. Въпреки това по света има доста запалянковци, които не престават да учат и модифицират тази остареляла софтуерна платформа на Microsoft.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР