Йосиф Иззе излиза от ареста с най-леката мярка подписка, реши

...
Йосиф Иззе излиза от ареста с най-леката мярка подписка, реши
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор излиза от ареста срещу подписка

Йосиф Иззе излиза от ареста с най-леката мярка " подписка ", реши Софийският апелативен съд. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Още по темата
Делото е заведено по тъжба на обвинения 23-годишен мъж за гибелта на таксиметровия водач Христо Йорданов в София.

Според магистратите от втората инстанция от събраните доказателства не може да се направи извод, че дейностите на Иззе са свързани с настъпилата гибел на таксиметровия водач, поради която имаше митинги на сътрудниците и роднините му, а основният прокурор Иван Гешев отиде в кв. " Факултета ".

Експертиза по делото на първа инстанция сподели, че гибелта на жертвата е породена от инфаркт, а не от удара, който е нанесъл Йосиф Иззе.

На 8 октомври лек таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Христо Йорданов, се е засякъл с различен автомобил.

Йорданов и обвиненият слизат от колите и се скарват поради преимущество в еднопосочна улица, в насрещното на която влезнал таксиджията. Спречкването прераства във физическа експанзия.

23-годишният Иззе удря таксиметровия водач по носа, а той си гълта езика, бе казано по-рано в Софийския градски съд. По делото има спорни показания кой стартира багра. Дали това е Йосиф или Христо Йорданов. Таксиджията пък се обажда на брат си и идват още двама. 

Прокуратурата е иззела видеозаписи, на които се вижда какво се е случило.

Йосиф се оказа осъждан за причиняване на междинна телесна щета при злополука. Получил е 6 месеца условно. Изпитателни му период още не е изминал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР