Йорданският принц Хамза заяви, че лидерът на въоръжените сили му

...
Йорданският принц Хамза заяви, че лидерът на въоръжените сили му
Коментари Харесай

Скандал в йорданското кралско семейство: Принц Хамза е под домашен арест

Йорданският принц Хамза съобщи, че водачът на въоръжените сили му е споделил да не напуща дома си, да не комуникира и да не се среща с никого, съобщи ДПА.

Принцът, който е полубрат на крал Абдула, съобщи това във видеоклипове, изпратени до интернационалните медии, откакто по-рано нощес йорданската войска отхвърли, че той е под домакински арест. Началникът на генералния щаб Юсеф Ахмед ал Хунаити съобщи, че принцът единствено е бил помолен да се въздържа от дейности, които могат да навредят на стабилността на кралството.

" Тази заран бях посетен от началника на генералния щаб на йорданските въоръжени сили. По време на визитата той ме осведоми, че не ми е разрешено да излизам, да споделям с хора или да се срещам с тях, тъй като на срещи, на които съм участвал или в обществени медии, отнасящи се до визити, които съм направил, е имало рецензии против държавното управление или краля ", съобщи Хамза във видео, оповестено от Би Би Си.

Полубратът на краля посочи, че той не е упрекнат, че самият той е отправил рецензиите. Кабелите му за интернет и телефон са били прекратени, а компанията, която му дава сателитна връзка със международната мрежа, го е уведомила, че има разпореждане да прекъсне и нея.

" Аз не съм индивидът, виновен за разсипването на ръководството, за корупцията и за некомпетентността, които доминират в нашата управническа конструкция през последните 15 до 20 години ", акцентира принцът.

И по-рано е имало клюки за различия в йорданското кралско семейство, само че сходен обществен скандал е необичайност, отбелязва ДПА.

Йорданските въоръжени сили оповестиха, че в границите на воденото следствие са били арестувани други високопоставени фигури. Армията заяви за двама арестувани, в това число някогашен министър на финансите и член на кралското семейство.

Арабските съседи на Йордания, в това число Саудитска Арабия, Бахрейн, Кувейт, Египет и Съвета за съдействие в Залива показаха поддръжката си за крал Абдула.

Подкрепата си за краля показаха и Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР