Йорданка Фандъкова ще опита да се еманципира от Бойко Борисов

...
Йорданка Фандъкова ще опита да се еманципира от Бойко Борисов
Коментари Харесай

Фандъкова ще опита да се еманципира от Борисов, смята Христо Иванов

Йорданка Фандъкова ще опита да се еманципира от Бойко Борисов през новия си кметски мандат, предвижда Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " пред Дарик радио. Според него тя желае да покаже соствената си физиономия и като мотив той уточни изказване на управлението на политическата група на ГЕРБ-СДС в общината, че няма да образува болшинство в Столичния общински съвет. То е елементарно постижимо с 27 съветници на ГЕРБ-СДС и механичният общ брой с определените съветници от съдружния сътрудник в държавното управление – Вътрешна македонска революционна организация и от " Атака ", общият им брой става 33 съветници в 61-местния съвет.

" Фандъкова не желае да бъде с Вътрешна македонска революционна организация и с " Атака ". Не желае! Тя изброи едни тематики, които не са съветвани с нас, по които ще търсят плаващи болшинства и тематични обединения при гласуванията в СОС. Те не желаят да са в тази компания, в която са в този момент ", уточни Иванов.

Ако този опит за еманципиране не успее, повода съгласно него ще е една - " Борисов и неговите зависимости, неговите другари и дебелите въжета, които водят от него към Сараите, Държавна сигурност и мафията ".

Всички естествени хора в ГЕРБ гледат този опит на Фандъкова по някакъв метод да си уреди сметките с историята и да излезе на светлата страна на историята. Иванов разгласи, че " Демократична България " със своите 12 съветници в общинския съвет и с 8 районни кметове в София ще поддържа всяко изпитание за действителни промени в София, а не просто Фандъкова.

Спешните промени, от които се нуждае ръководството на Столичната община са заложени в програмата на Демократична България – цифровизация на административните услуги, бистрота на публичните поръчки и контракти, децентрализация на районните кметства, делегирани бюджети на регионите и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР