Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) спечели втория тур на изборите в София.

...
Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) спечели втория тур на изборите в София.
Коментари Харесай

След балотажа: ГЕРБ има 17 кмета, БСП - 4-ма, ДПС - 1, 2-ма десни и 3-ма независими


Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) завоюва втория тур на изборите в София. Различните организации ѝ даваха преднина сред 5 и 10 % пред Мая Манолова (независима, подкрепена от БСП), към 20 часа нощес.

На първия тур дистанцията Фандъкова - Манолова бе 8,6 на 100.

5,9 на 100 са бюлетините “Не поддържам никого” в София.

Йорданка Фандъкова е получила повече гласове, в сравнение с Мая Манолова от далите избор за Борислав Игнатов на първи тур, заяви Боряна Димитрова от “Алфа Рисърч”.

Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров продължава да господства безапелационно в Пловдив и към 20 часа по данни на Изследователски център “Тренд” има 56,8% от гласовете, а съперникът му Славчо Атанасов от НФСБ-ВМРО е с едвам 37,6%.

5,6% са дали своят вот с “Не поддържам никого”.

Досегашният кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ)печели нов мандат с 60,6%, а съперникът му Костадин Костадинов ( “Възраждане”) взе 35,3 на 100. Във Варна бюлетините Не поддържам никого са 4,1 на 100.

Българска социалистическа партия, която на локалните избори през 2015 година не съумя да завоюва нито един кмет на регионален град, в този момент печели четири кметски места в огромни градове.

В Русе социалистът Пенчо Милков печели балотажа 57,2%, а за претендента на ГЕРБ Диана Иванова гласоподаваха 37,8%.

В Благоевград Румен Томов, самостоятелен, подсилен от Българска социалистическа партия, печели балотажа с 52,1%, а съперникът му - досегашният кмет Атанас Камбитов (ГЕРБ), има 43%, по данни на “Галъп”.

В Перник до късно нощес обстановката бе на кантар. Към 21 часа Станислав Владимиров, повдигнат от коалиция “БСП за България” водеше с към 800 гласа пред съперничката си от ГЕРБ Вяра Церовска.

В Разград Денчо Бояджиев (БСП) водеше с 49 на 100 пред Валентин Василев (ГЕРБ) - 47на 100 в 21 часа.

В Плевен победител е досегашният кмет - самостоятелният Георг Спартански, който получава 52,7% против претендента на ГЕРБ Мирослав Петров - 41,2%.

Николай Мелемов (ГЕРБ) взема 57% от вота за кмет на Смолян, а съперникът му на балотажа Стефан Сабрутев, претендент на Българска социалистическа партия, е с 40 на 100.

Досегашният кмет на Сливен Стефан Радев, който е претендент за нов мандат от ГЕРБ, на балотажа води пред съперника си от Българска социалистическа партия Кольо Милев с 60%:36%. На първия тур съотношението сред гласовете за Стефан Радев и за Кольо Милев бе 48,47:24,33%.

Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова с 51% от вота води пред Радина Банкова (БСП) - 47%, на балотажа за кмет на Ловеч.

Около 2% са дали своят вот с “Не поддържам никого”.

Маринова и Банкова отидоха на балотаж с доста дребна разлика - към 1%.

В Шумен Любомир Христов (ГЕРБ) води с 52% против Венцислав Венков (БСП), който взема 44%.

В Силистра Юлиан Найденов (ГЕРБ) получава 54% и води пред Момчил Неков (БСП) - 42%.

В Търговище досегашният кмет Дарин Димитров (ГЕРБ) печели с 60 на 100 против претендента на Движение за права и свободи Хамди Илязов - 38%.

Цветан Ценков (местна коалиция СДС) печели изборите във Видин против Огнян Ценков (ГЕРБ) - 58%:40%.

Кандидатът на “Пряка демокрация” Валентин Ревански е получил 54% от гласовете в Ямбол и води с 12 на 100 пред съперничката си от Българска социалистическа партия Катя Георгиева.

На първия тур Ревански имаше 40,18%, а Георгиева - 21,54%.

Досегашният кмет на Пазарджик Тодор Попов, повдигнат от локална коалиция “Новото време” води на балотажа с 54% пред претендента на Българска социалистическа партия Благо Солов, който има 42%. На балотажа двамата отидоха с по-голяма разлика между тях - Попов имаше 44,72%, а Солов - 18,9%. Сега разликата се е стопила много, само че Попов води безапелационно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР