Йордан Цонев ДПС ще настоява в парламента да бъде създадена

...
Йордан Цонев ДПС ще настоява в парламента да бъде създадена
Коментари Харесай

ДПС иска анкетна комисия заради продажба на българско гражданство


Йордан Цонев

Движение за права и свободи ще упорства в Народното събрание да бъде основана анкетна комисия, която да изследва информация за корупционна скица за придобиване на българско поданство. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на парламентарната група на придвижването Йордан Цонев.

На конференция в Народното събрание той сподели още, че би трябвало да стане ясно кои български държавни институции са взели участие в тази скица.

Цонев разясни, че има информация, че над 114 лица, търсени от " Интерпол ", са получили българско поданство. И посочи, че във френските медии се приказва за един министър и един вицепремиер, забъркани в тази скица.

" Българският парламент би трябвало да организира това следствие и да се опита да почисти това леке, което сега е лепнато на нашата страна ", съобщи Цонев.

Ако информацията се окаже значима, тя съгласно Движение за права и свободи минира пътя на страната ни към Шенген. Движението ще потърси поддръжката от " Българска социалистическа партия за България " и, в случай че се наложи, от ръководещите за основаването на тази комисия.

Йордан Цонев има поради следствие на френския " Нувел обсерватьор ", оповестено през март. Според него, български документи се дават против възнаграждение и схемата се покровителства от най-малко един министър и един вицепремиер националист. Според обявата адвокати подготвяли досиетата против суми от 500 до 3000 евро.

Премиерът Бойко Борисов знаел, само че не смеел да наруши нежната поддръжка за държавното управление.

Изнесената от непознатото издание информация е публично притежание и тук от години, като чиновници на правосъдното министерство неведнъж са сезирали прокуратурата, само че без резултат.

В края на месец януари, предходната година, следствие на Mediapool пък освети схемата, в която се оказаха забъркани правосъдното министерството и Вътрешна македонска революционна организация.

Ето за какво по тематиката незабавно реагира водачът на " Атака ".

" Твърденията на Движение за права и свободи за присъединяване на един вицепремиер и един министър в корупционни схеми за предоставяне поданство са общи приказки - трябват по-конкретни данни, с цел да се стигне до анкетна комисия ", счита Волен Сидеров. Той добави, че в случай че има данни за корупция, въпросът би трябвало да се прегледа без значение коя партия е наранена. Сидеров прикани Движение за права и свободи да бъдат по-конкретни. Според него изказванията за минимум един вицепремиер и един министър са общи приказки.

" Трябва да посочат по-сериозни данни, с цел да се стигне до анкетна комисия. Нямам срещу да се проверява и комисия да се направи, в случай че има данни за корупция ", сподели Сидеров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР