Йордан Трендафилов от Благоевград е незрящ по рождение, но въпреки

...
Йордан Трендафилов от Благоевград е незрящ по рождение, но въпреки
Коментари Харесай

Незрящ помага на други незрящи с помощта на говорещ софтуер

Йордан Трендафилов от Благоевград е незрящ по рождение, само че макар увреждането си не е изгубил религия в положителното и даже оказва помощ на други хора с сходни здравословни проблеми като им конфигурира специфичен програмен продукт за различаване на текст.

Йордан Трендафилов е на 29 години и макар,че е незрящ е съумял да приключи висше обучение в Югозападния университет компетентност Философия. Занимава се с компютърни действия от години и посредством новите технологии оказва помощ на други незрящи хора като им конфигурира говорещ програмен продукт.
Йордан Трендафилов – незрящ: Лаптопите им оправям и телефоните най-много, когато ми звъннат и ми кажат, че не им чете говорящата стратегия, можеш ли да я оправиш. Съответно запитвам какво не им чете, в случай че знаят, в случай че не отстраняваме на ново и слагаме на ново, аз т.е., не те и си връщаме машините.
Йордан оказва помощ и на студентите, които учат педагогика в Югозападния университет. Учи ги да работят с говорещата програмата, с цел да могат един ден да оказват помощ на незрящи деца.Разказа, че стига до университета без да употребява транспортно средство,а инцидентни хора постоянно му оказват помощ при положение,че има потребност на улицата.
Йордан Трендафилов – незрящ: Стига да търсиш помощта както би трябвало, а не да прекаляваш, само че се оказва помощ да. Моите сътрудници ме бяха приели, на моменти дори забравях, че не виждам.
Най – огромната фантазия на Йордан е да има непрекъсната работа. Сега му следва да бъде назначен като преподавател в столично учебно заведение по план където ще преподава по Философия.Надява се,обаче скоро и работодателите в Благоевград да стартират да наемат на работа незрящи хора като него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР