ЙОХАНЕСБУРГ (AP) — Южноафрикански съд във вторник отхвърли делото на

...
ЙОХАНЕСБУРГ (AP) — Южноафрикански съд във вторник отхвърли делото на
Коментари Харесай

Южноафриканският ANC не успя да забрани партията на бившия лидер Зума от изборите

ЙОХАНЕСБУРГ (AP) — Южноафрикански съд във вторник отхвърли делото на ръководещата партия, изискващо съперническа опозиционна партия да бъде дерегистрирана и да й бъде неразрешено да взе участие в идния избори.

Избирателният съд съобщи, че възражението на ръководещата партия на Африканския народен конгрес против това по какъв начин Независимата изборна комисия се е справила с регистрацията на партията uMkhonto weSizwe няма съображение, като добави, че е трябвало да се обърне към Избирателната комисия, преди да заведе дело в съда.

Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума, който оглавяваше страната от 2009 година до 2018 година, когато беше отхвърлен на фона на широкообхватни обвинявания в корупция, се раздели с ANC през декември и в този момент управлява партията uMkhonto weSizwe, или MK Party.

Неговата известност - изключително в родната му провинция Квазулу-Натал, която се чака да бъде основно полесражение на тазгодишните избори - оказа помощ на MK Party да се появи като евентуално важен пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР