Йогата и пилатеса са сред най-популярните и любими тренировки за

...
Йогата и пилатеса са сред най-популярните и любими тренировки за
Коментари Харесай

Кой спорт да изберем според целите си?

Йогата и пилатеса са измежду най-популярните и обичани тренировки за мнозина. Високо ефикасни са, а в това време не изискват мощно натоварване. Освен това умерено може да се практикуват вкъщи, в залата, даже и на открито, измежду природата.

А ако имаме съмнения дали да стартираме с йога или пилатес и се чудим кое е по-подходящо от двете за нас, би трябвало да имаме поради какви са задачите ни. Освен това, с цел да си помогнем при избора, добре е да знаем и преимуществата и на двата спорта.

И незабавно даваме насоки, като започваме  първо с йогата. Тя ни оказва помощ да осъзнаем и направляваме тялото си, неговата мощ, да овладеем салдото, гъвкавостта и подвижността си. Още повече, че съгласно извършени проучвания тренировките оказват помощ и при болки в гърба, облекчават също артрит.

Често йога се предлага и на хора, страдащи от меланхолия и тревога. И за това има потвърдено добра причина. Практикувайки я постоянно, можем да запазим положителното действие на мозъка си, а и да понижим възпаленията в тялото.

Предимство на пилатеса пък е, че раздвижва всичките ни мускули. Помага да балансираме и подсилим тялото си, както и да подобрим гъвкавостта. Този спорт включва извършения, оказващи изключително удобно въздействие върху гръбначни изкривявания и влошена стойка.

А ако желаеме и да свалим няколко ненужно насъбрани кг, то това е още една добра причина да стартираме точно с пилатес.

Тренировките се концентрират главно върху издръжливостта на мускулите. Ако се стремим към по-предизвикателни извършения, няма потребност да се колебаем - пилатесът е напълно подобаващ избор за нас.

С йогата пък е по-препоръчително да се захванат тези измежду нас, които избират по-леки тренировки, с които да поддържат гъвкавостта си, само че и да провиснал съзнанието, написа Women`s Health.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР