Йоана Буковска се готви за Променяне в Нов театър НДК.

...
Йоана Буковска се готви за Променяне в Нов театър НДК.
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Йоана Буковска се готви за „ Променяне ” в Нов спектакъл НДК. Бенедикт Къмбърбач изгрява в eкранна Брекзит история. С " Игра на гоненица " Софийската филхармония открива новата музикална година. “Близката чужденка ” в историята на българското изкуство - Лика Янко.

Йоана Буковска се готви за премиерата на „ Променяне ” в Нов спектакъл НДК - първия си моноспектакъл, драматизация по книгата на Лив Улман – „ Промяна ”. Спектакълът излиза тъкмо 18 години след премиерата на емблематичната постановкана спектакъл 199 - “Есенна соната ” по Бергман, в която Буковска дебютира като професионална актриса. За ролята на Хелена получава и номинация „ Аскеер “ за поддържаща роля. Темата на драматизацията в „ Променяне “– дело на самата Йоана - е точно Актрисата.
Бенедикт Къмбърбач изгрява в eкранна Брекзит история. Нашумелият артист влиза в облика на Доминик Къмингс.
¤ Къмингс е началник на акцията за излизане от Евросъюза, а Къмбърбъч е твърдо за оставане в евросемейството. " Приех предизвикването да се превъплътя в някого, който е доста по-различен от мен в доста връзки. Беше ми забавно да погледна на света през неговите очи ", споделя артистът, който ще забележим в „ Брекзит – нецивилизованата война ”-
С Игра на гоненица Софийската филхармония открива новата музикална година. Музиката на Щраус открива програмата в зала България. Die Blindekuh ще прозвуче под палката на маестро Дарио Салви, а солисти са млади оперни дарования от Виена.
“Близката чужденка ” в историята на българското изкуство - Лика Янко – с непознати живописни и житейски елементи.
С изложбата „ Близката чужденка ” изложба „ Васка Емануилова ” отваря разнообразни страници за познатата и по едно и също време с това далечна Лика Янко. Казват, че тя участва и отсъства през годините – още първата й галерия през 67-ма е свалена, следват дълги години, в които изуството й не е позволено до формалните зали – поради разлики с директивите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР