Йо-йо диетите, при които рязко се свалят, а след това

...
Йо-йо диетите, при които рязко се свалят, а след това
Коментари Харесай

Диетите с йо-йо ефект носят риск за сърцето

Йо-йо диетите, при които внезапно се смъкват, а по-късно се качват килограми, носят забележителен здравен риск за сърцето при дамите, които ги практикуват, написа в. " Дейли мейл ".

 
Изданието цитира проучване на американски учени от Колумбийския университет. При дамите, които са свалили и още веднъж качили 5 кг за една година, е следен нараснал риск от болест на сърцето. Практикуващите йо-йо диети имали 65 % по-висок късмет да се показват зле на проби за сърцето, утвърдени от Американската капдиологична асоциация.
 
Независимо дали става дума за бързо намаляване за летния сезон " с цел да си влязат в банските ", или за новогодишни обещания за по-снажна фигура, сходни съмнения в тежестта са рискови, установяват учените. Те стигат до тези заключения, откакто изследват здравния статус на 500 доброволки с наднормено тегло на междинна възраст 37 години, подложили се на диета.
 

 
Според доктор Бук Агарвал, загубата на тегло е потребна за сърцето, само че компликацията идва от това, че в множеството случаи е мъчно да се запазят по-ниските килограми. А последвалото наддаване на телесна маса вреди на сърцето.
 
При дамите, претърпели един или повече йо-йо резултата, е установена с 82 % по-голяма възможност да реализират най-благоприятен показател на телесната маса. В тази група се следят рискови рискови фактори, като нараснало кръвно налягане и кръвна захар, неприятен холестерол.

Вижте също:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР