Yettel България внесе в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

...
Yettel България внесе в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)
Коментари Харесай

Голяма телекомуникационна компания иска забрана на сделката за мрежата на Булсатком

Yettel България внесе в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) искане за възбрана на трансакцията и сливане на производствата по договорката по придобиване на " Булсатком “, оповестиха от телекомуникационния оператор.

От сдружението прецизират, че това е направено в 7-дневния период за изложение на мнение, даден от Комисия за защита на конкуренцията на заинтригуваните страни в процедурата по нотификация от " Словения Броудбенд “, с едноличен притежател на капитала " Юнайтед груп “ за придобиване на най-ключовите активи на Булсатком - електронната му съобщителна мрежа (мобилни кули и закрепена оптична мрежа).

Искането на Yettel България е процедурата по известието да бъде обединена със стартиралата от Комисия за защита на конкуренцията инспекция за определяне на вероятно нарушаване на Закона за защита на конкуренцията по отношение на договорката, водеща до смяна в контрола върху " Булсатком “.

Становището отразява опасенията на компанията, че серията придобивания на стопански и инфраструктурно мощни сдружения от страна на главен състезател на телекомуникационния пазар ще докара до основаването на господстващо дружество с над 60% на пазара на разпространяване на телевизия и с близо 40% на пазара на достъп до интернет. Това от своя страна би могло да докара и до намаляване на конкурентния напън и на пазара на пакетни услуги (мобилни, телевизия и интернет), където един състезател ще ускори водещата си позиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР