Йерусалимският патриарх Теофилос III изказа своите най-искрени съболезнования по повод

...
Йерусалимският патриарх Теофилос III изказа своите най-искрени съболезнования по повод
Коментари Харесай

Йерусалимският патриарх Теофилос III: Неофит допринесе за единството на нашата Църква

Йерусалимският патриарх Теофилос III изрече своите най-искрени съболезнования във връзка на кончината на Българския патриарх Неофит. Това се споделя в писмо до Българската православна черква.

„ След като бяхме известени за изпращането на блажения Софийски митрополит и патриарх на цяла България господин Неофит, показваме съболезнования на Светия Синод и на целия състав на Българската черква. “ - гласи писмото на духовния глава на Църквата на Божи гроб изпратено до Светия Синод на БПЦ.

Патриарх Теофилос III акцентира заслугите на патриарх Неофит към православния свят. „ Нашият благословен брат в Христа служи на Патриаршията на България с ревнивост и безрезервност и способства за единството на нашата Една, Свята, Католическа и Апостолска Православна Църква “, се показва в писмото.

Йерусалимският патриарх се моли за упокоение на душата на патриарх Неофит, който ни напусна на 13 март след дълготрайно боледуване. „ Сега, откакто отброи този тлеещ живот, той се движи към безконечния и вечен ден на Възкресението Господне. „ Защото в случай че сме се съединили с Него посредством гибел, сходна на Неговата, ще се съединим и посредством възкресение, сходно на Неговото. “ (Рим. 6:5) “, се споделя в още в съболезнователния адрес.

На опелото, което ще се състои на 16 март в храм-паметника „ Свети Александър Невски “, Йерусалимската патриаршия ще бъде показана от митрополита на Бостра Тимотей. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР