Йеменските хуси са свалили американски боен дрон MQ9 с подходяща

...
Йеменските хуси са свалили американски боен дрон MQ9 с подходяща
Коментари Харесай

Хусите се похвалиха със свален американски боен дрон

Йеменските хуси са свалили американски военен дрон MQ9 " с подобаваща ракета, до момента в който е изпълнявал враждебни задачи против нашата страна ". Това заяви представителят на бунтовническата формация Яхя Сари в обществената мрежа Х.

Той уточни, че хусите са атакували и кораба Rubymar на Англия в Аденския залив, като разясни, че " вследствие на огромните вреди, които корабът е претърпял, той е изложен на риск от поглъщане " . Бунтовниците са се уверили, че екипажът е " напуснал безвредно " плавателния съд.

Говорителят на хусите бе безапелационен, че военните ограничения на групировката ще продължат, " до момента в който експанзията не спре и не бъде вдигната ".
 Хусите блъснали транспортен съд, пътуващ за България
Хусите блъснали транспортен съд, пътуващ за България

Плаващ под байрак на Белиз, регистриран в Обединеното кралство и експлоатиран от Ливан общоприет товарен транспортен съд

Атаките на хутите разгръщане на спора в Близкия изток след експлоадирането на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври.

Хусите управляват най-населените елементи на Йемен. Те обявиха, че в Газа. Съединени американски щати и техните съдружници обаче ги дефинират

Заради възходящото принуждение в Червено море огромните корабни линии значително изоставиха к лючовия търговски път и избраха по-дълги направления, заобикалящи Африка. Това усили разноските им и ускори терзанията по отношение на световната инфлация, като в същото време лиши Египет от решаващи задгранични доходи от спедитори, плаващи по Суецкия канал до или от Червено море.
 Съединени американски щати направили 5 удара против хусите в Йемен
Съединени американски щати направили 5 удара против хусите в Йемен

Ударени са три мобилни противокорабни крилати ракети, един безпилотен подводен транспортен съд и един безпилотен надводен транспортен съд в събота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР