Йеменските хуси са атакували с дрон американски разрушител. Движението Ансар

...
Йеменските хуси са атакували с дрон американски разрушител. Движението Ансар
Коментари Харесай

Йеменските хуси са атакували с дрон  американски разрушител

Йеменските хуси са атакували с дрон американски унищожител. Движението Ансар Аллах (хуси), което управлява северната част на Йемен, разгласи офанзива с дрон против американски унищожител в Червено море.

„ Американски унищожител беше ударен от дронове в Червено море “, се споделя в обява в канала Telegram.

Ансар Аллах заяви и за друга офанзива с балистични ракети и дронове на израелска територия. Освен това хусите оповестиха нахлуване против английски транспортен съд, ситуиран край крайбрежията на Йемен.

„ Атаката беше осъществена с ракети с морско базиране против английски транспортен съд в Аденския залив, вследствие на което на него избухна пожар “, се споделя в изказването.

Хусите, които управляват огромна част от йеменското крайбрежие на Червено море, започнаха да нападат кораби, свързани с Израел, до момента в който спорът в Близкия изток ескалира, което докара до внезапен спад на корабния трафик през Суецкия канал.

В същото време придвижването Ансар Аллах съобщи, че по този начин оказва помощ на палестинците и дейностите им не пречат на свободата на корабоплаването в Червено море. Арабските и мюсюлманските страни неведнъж са предупреждавали Вашингтон, че безусловната поддръжка за дейностите на Израел в линията Газа ще докара до разпространяване на спора в целия район.

В отговор Съединените щати и Англия започнаха да нанасят удари по цели на хусите в средата на януари. Член на най-висшия политически съвет на Ансар Аллах, Мохамед Али ал-Хути, назова офанзивите терористично безчовечие, умишлена и неоправдана експанзия.

Източник: Twitter/Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР