Язовир ``Бели Искър`` не отговаря на условията за земетресения. Това

...
Язовир ``Бели Искър`` не отговаря на условията за земетресения. Това
Коментари Харесай

Доц. Петър Филков: Язовир ``Бели Искър`` не отговаря на условията за земетрeсения

Язовир ``Бели Искър`` не дава отговор на изискванията за трусове. Това предизвести доцент Петър Филков, заместник-декан на Хидротехническия факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия.
Той изясни пред " Фокус ", че заради тази причина количеството вода в него би трябвало да бъде понижено. Доц. Филков добави, че увеличението на спомагателното количество вода, което ще минава през водопроводите, няма да докара до спукването им. Според специалиста правилно е да се каже, че водата за Перник ще се вземе не от язовирите, а от водосборите към тях.

,,Хубаво е да не стават мощни трусове. Слабите не са проблем за бент. ``Бели Искър``. Другото, което е, в този момент си мисля, че е по-добре да вали дъжд, в сравнение с сняг, защото незабавно водата ще отиде във водосбора на бент. ``Студена``, а няма да чакаме пролетта, с цел да се стопи.

Доц. Петър Филков уточни още, че оповестената цена от 2 млн. лева за полагането на километър водопровод е мощно повишена. Според него по-големият дебит, който е очакван да премине през софийската водоснабдителна мрежа, няма да натовари системите, само че е допустимо да понижи налягането на водата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР