Яйцата са едни от най-ценните хранителни продукти. Те съдържат голямо

...
Яйцата са едни от най-ценните хранителни продукти. Те съдържат голямо
Коментари Харесай

Пет идеи за лесни предястия с яйца

Яйцата са едни от най-ценните хранителни артикули. Те съдържат огромно количество от най-главните хранителни вещества- белтъчини, мазнини, въглехидрати и минерални соли, и по тази причина имат необятна приложимост. Независимо, че са предястия, тези яйчени съблазни могат прелестно да заместят и главното ястие.

1. Яйца по полски

Продукти: 10 яйца, 120 г масло, 75 г трюфели, 75 г гъби, 200 г крутони, 200 г пюре от агнешко месо (може и друго по ваш вкус) и 150 г сос от трюфели.

 Пет хрумвания за лесни предястия с яйца

Малките формички с съдържимост едно яйце се намазват с масло от вътрешната страна и се поръсват със ситно начуканите трюфели и гъбите, с цел да могат да се полепят по маслото. Във всяка формичка се счупва по едно яйце и се посолява по усет. Формичките се поставят в плитка тенджера или тавичка с топла вода (водата да обгръща формичките до половината) и врят на огъня 4-5 мин., до момента в който се стегнат яйцата, с цел да могат да се изваждат. Извадените яйца се слагат на крутони от самун, изпържени в масло.

2. Яйчена салата с авокадо и домати

Продукти: 3 твърдо сварени яйца, 8 дребни домата, сол, сокът на ½ лимон, 2 броя авокадо, 50 г масло.

Нарежете всеки един от доматите на шест, без да стигате до основата. Разбийте мекото масло със сол, прибавете нарязаните доста на ситно яйца, намачканите на пюре два плода авокадо, рибния пастет и лимоновия сок. С пулверизатор нанесете сместа сред резените домати и украсете с лентички маруля.

3. Пълнени яйца

 Пет хрумвания за лесни предястия с яйца

Продукти: 10 яйца, 200 г майонеза, 1 пакетче крема сирене, сол, бял надробен пипер, пера зелен лук - за декорация, маслини - за украса

Яйцата се сваряват в подсолена вода. Разрязват се деликатно на 2, като с лъжица се вади белтъка. В обособена купа се смесват извадените жълтъци с другите съставки. Сместа се шприцова в белтъците, които по-късно се украсяват по ваше предпочитание.

4. Яйчена салата с шунка

Продукти: 5 сварени яйца, 2-3 листа от зелена салата, 200 г майонеза, сока от ¼ лимон, 1 ч.л. дижонска горчица, черен пипер на усет, 200 г шунка, магданоз.

Нарежете на осминки яйцата. Наредете ги в паница върху листата от зелена салата. Разбъркайте майонезата с лимоновия сок, горчицата и черния пипер. С получената примес залейте яйцата. Отгоре поръсете шунката, нарязана на тънки лентички.Украсете с листенца магданоз.

5. Мариновани яйца

Продукти: 6 сварени яйца, 1 връзка ситно нарязан магданоз, 4 скилидки чесън, 4 с. л. доматено пюре, 6 броя филе аншоа в масло, 500 мл (2 ч. ч.) зехтин или олио, 2 с. л. винен оцет, 2 с. л. сладостен сос чили, 1 люта чушка, 1/2 ч. л. захар.

Яйцата се обелват и се поставят в буркан. Магданозът, чесънът и аншоата се накълцват на ситно. Добавят се доматеното пюре, зехтинът и всичко се разрушава с вилица. С по този начин приготвената марината се заливат яйцата. Бурканът се запечатва добре и се оставя в ледник за 1 нощ. Маринованите яйца се сервират с мек, бял самун, като се поливат с маринатата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР