Явор Гечев от фондация Четири лапи разкри току-що в ефира

...
Явор Гечев от фондация Четири лапи разкри току-що в ефира
Коментари Харесай

Току-що в ефира разкриха колко опасен е каракалът, видян да се разхожда в Пловдив

Явор Гечев от фондация " Четири лапи " разкри преди малко в ефира на " Нова телевизия ", че каракалът, който бе забелязан да се разхожда през вчерашния ден в Пловдив, може да бъде много рисков.

``
реклама

" Имаме информация за това животно. Собственост е на софиянка, дококото знам съветска гражданка. Тя постоянно върви в Пловдив и точно там очевидно го е изгубила. Абсолютно неразрешено е да притежаваш и отглеждаш какъвто и да е представител на семейство диви котки, като се изключи домашната такава. Доколкото знам е записано към районната дирекция на Министерството на околната среда и водите. Нямам визия по какъв начин това е позволено. Подавали сме и преди сигнал за това животно, защото собственичката му непрекъснато снима по какъв начин го разхожда ", сподели Гечев.

Според неговата информация каракалът е на възраст към осем години. Той разкри, че знае за незаконен импорт на тези животни у нас, като едното коства към 5000 евро.

" Само зоопарковете и избавителните центрове могат да имат такова животно. Естествено, че би могло да съставлява заплаха. Тази котка е диво животно, в дивата природа е див звяр. Когато би трябвало да си търси храна, ще й се разсъни хищническия инстинкт. Ще си търси месо. Ще яде мишки, плъхове, птички, скоро ще стартира да рови в кофите. При мъжките размерът стига до 20 кг, а при женските - до 13 кг. Не всеки, който може да извади 5000 евро, може да се грижи за него ", разяснява Гечев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР