Явно упойката от изборите още действа при много хора, коментира

...
Явно упойката от изборите още действа при много хора, коментира
Коментари Харесай

Кметът: Явно упойката от изборите още действа при много хора

 " Явно упойката от изборите още работи при доста хора ", разяснява кметът на Варна Иван Портних в отговор на множеството заложени остри въпроси по време на днешното съвещание на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Ето какво още разяснява кметът:

" Уважаеми сътрудници, желая да ви благопожелавам Рождество Христово и да ви пожелая добра и ползотворна работа. Виждам обаче, че този микрофон гневно се употребява за определени опити за политиканстване, за забелязване, може би, за всякакъв вид политически цели. Не считам, че днешната сесия би трябвало да се натоварва с подобен темперамент, тъй като предстоят значими решения, които би трябвало да бъдат взети в период до края на годината.

Предстои ни доста работа взаимна, по повод бюджета на града за 2020  година, който ние дружно би трябвало да приемем през месец януари. Ако по този начин ще я караме, не може това да се назовава конструктивизъм, работа в полза на града или каквото и да било сходно с това. Тъй като аз не мога да си разреша да употребявам този микрофон с такива цели, ще си разреша да направя един коментар не от тази естрада, за всичко, което чух през днешния ден и което слушам в последните дни. Към сътрудниците, изключително новите такива, бих желал да ги помоля да четат малко повече, да се срещнат малко по-дълбоко с теоретичната част, с механизмите и правилата, съществени положения...Тези сътрудници, които имат в техните групи малко повече опит, надлежно да бъдат в положителния смисъл ментори на работата в съвета, тъй като не е задоволително да слушаме от партии, претендиращи за съвестност, сходен вид изявления. Относно спекулациите с тематиката за общинския дълг. Да кажа, че по-прозрачна тематика от тази не знам.

Ако не можете да четете цифрите, тук е госпожа Стефка Господинова и тя може да ви обясни що е то бюджет, актуализация на бюджет, дългови и финансови принадлежности. Да се вършат систематизирания и внушения, че това е загадка и един тип, че безобразия вършим, надълбоко не мога да се съглася с това.

Минаха изборите, мина акцията, очевидно упойката от изборите още работи у доста хора. Събрали сме се, с цел да вземаме едни значими, определящи за града ни решения, а не да се образоваме. Най-малкото е хубаво да знаете какво е принципал, задавайки ми на мен въпроси по тематиката " Градски превоз ", принципал по тематиката е общинския съвет. Има си органи, комисии, можете умерено да изискате информация, да привикате шефовете, борда, тези, които са определени от Общинския съвет за информацията, която ви интересува. Да мятаме едни числа в общественото пространство, без да вникваме в тях в дълбочина, и в процесите, които се случват, е меко казано неточно. И защото тук се заприказва доста за ръководещо болшинство, желая да припомня, че на първата сесия съвета избра своя ръководител. Това, че за господин Балабанов са дали своят вот към 40 съветника, не мисля че образува концепцията за болшинство.

Напротив, част от групите в съвета дори не излъчиха свои претенденти. По никакъв метод не желая да се вменява тезата, че ГЕРБ ръководи с определени партии в съвета. У мен се образува мнение, че групата на ДСБ е с групата на Възраждане в съдружни връзки. Това пролича и по време на изборите. Видно е по какъв начин топката се препредава и към днешна дата.

По тези като презастрояването аз също ще имам своите съответни въпроси към огромна част от вас, тъй като едно е от микрофона да се слагат тематики, а друго по някакъв метод да сте съпричастни директно към този развой. За мен е неразбираемо по какъв начин обединения с дясна ориентировка могат да си партнират с обединения с ясно изразена неевропейска такава, както ясно чухме през днешния ден.

По отношение актуализацията на бюджета, това е нещо напълно естествено и не мога да го отнеса към квалификацията " безсрамие ". Актуализацията тя припокрива в доста огромна степен гласувания бюджет, който в границите на годината сме моделирали по едни или различен метод.

Да не пропусна и другото " безсрамие ", в което ни упрекват - налозите. В реалност би трябвало да е ясно на нашите съграждани, че както в предния мандат, по този начин и в този не пипаме нито един налог, който е на годишна основа и който касае всички. Тези налози остават непроменени, макар, че във всички огромни градове върви развой на повишение на тези налози. Опитваме се на база насъбран опит и положителното усъвършенстване на общинския бюджет, по линия на европейските планове и стратегии и благодарение на държавното управление да създадем по този начин, че бюджетът на Варна да е задоволително упорит, реален и да даде опция това темпо на възобновяване на града да го запазим и ускорим.

Данъкът за придобиване на имущество касае покупко-продажби по придобиване на такова. Предвид строителният взрив, поради това, че всички ние виждаме по какъв начин се презастроява града ни и вие поставяте въпроса като изострен и наболял, причинете за този строителен взрив нямат касателство към администрацията, нито интервала, в който тя е управлявала. Този строителен взрив е заложен обратно във времето и зад него стоят други съответни имена. С този налог не засягаме всички варненци, таксуваме с 3% имотните покупко-продажби, както е във всички огромни общини в страната. На този строителен взрив аз не мисля да има съображения срещу. Внушението, че се подвигат като цяло налозите, е изрично погрешно. 

Призовавам всички за в действителност градивна работа, че са значими решенията, които през днешния ден би трябвало да вземете в полза на града ни. На всички наши съграждани пожелавам една щастлива, сполучлива и още по-добра за Варна нова година! ", приключи Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР