Явно номинацията на Иван Гешев за главен прокурор е стреснала

...
Явно номинацията на Иван Гешев за главен прокурор е стреснала
Коментари Харесай

Когато Иван Костов започне да менторства от ефира на бТВ всички трябва да си „водим записки“

Явно номинацията на Иван Гешев за основен прокурор е стреснала съществено родното задкулисие, щом и самия Иван Костов изпълзя в ефира и то, както самичък твърди, след тежко заболяване. За да каже на цялото общество кое е право и кое погрешно (обществото би трябвало да е просветено), а и още някои свои размишления по злободневни тематики.

Така апропо, в комфортно предоставеното му без съперници ефирно време в от дълго време превзетата от скандално – соросоидното задкулисие телевизия бТВ, написа в. Труд в собствен коментар.

Какво ни сподели Иван Костов от телевизионния ефир.

Каза ни, че Национална агенция за приходите и прокуратурата били неприятни – данъчните, тъй като го проверявали, а прокуратурата, тъй като евентуално щяла да го ревизира. А той – Костов, бил толкоз чист и подреден, че чак му е обидно по какъв начин неприятната Национална агенция за приходите му проверявала приходите.

Защото Костов не е като другите български жители, които данъчните могат да ревизират. Проверките против Костов били политически и в случай че недай си боже нещо бъде намерено – някои различен прикрит приход или неплатен налог, то това сигурно е или поръчка или провокация.

Заради наближаващите локални избори да вземем за пример.

Какво се получава на процедура.

Ако българският жител Петко има данъчна проверка и се окаже, че е икономисал някой различен лев от налози, никой няма да му даде половин час ефирно време в национална телевизия, с цел да изяснява какъв брой са неприятни данъчните, само че на жителя Костов му се дава ефирно време.

Да се жалва от данъчните и да им размахва пръст по какъв начин тъкмо би трябвало да постъпят, с цел да не „ уронват “ повече престижа на институцията, а и да не изгубят бъдещите правосъдни каузи в завладения от същото това скандално задкулисие български съд.

И в случай че първото ще ни вбеси – по какъв начин си разрешава да указва на данъчната администрация по какъв начин би трябвало да взема решение, то последното може да мине за един добър и удобен съвет, тъй като Костов знае, че Национална агенция за приходите ще загуби делата. Кой арбитър от скандално известния и подвластен „ Съюз на съдиите в България “ ще осъди ментора си Костов – никой несъмнено.

Излиза, че което за нито един български жител не е разрешено, е разрешено на Иван Костов.

Няма да се стопираме на сълзливата драматургия, по какъв начин скромните „ спестявания “ на Костов от 400 хиляди лв., които той с твърдоглав труд е управлявал и множил през годините, в този момент били оспорени от данъчните. С тях той, скромният вложител, си бил купил 500 декара земя в Добруджа да добива шистов газ.

Преди доста време Елена Костова също съобщи, че няма пари за самун и мляко и „ разплака “ състрадателната българска душа. Нищо, че не помни за милионите в „ Сапио “ и във фондация „ Бъдеще за България “.

Драмата на семейство Костови, тези небогати национални хора, и тогава и в този момент е толкоз същинска.

От изявлението разбрахме също, че всички, които говорили против прокуратурата, били считани за нарушители. Какво мракобесие в една другояче демократична страна.

Парадокс, тъй като в нашата страна по-скоро всички упрекнати в закононарушения са считани за „ жертви “ на системата и като такива обикалят от заран до вечер медиите да изясняват, че не са отговорни.

А другояче Костов, като главен рупор в говоренето против прокуратурата, бил срещу метода на действие и структурата на същата.

Излиза, че менторът от Драгалевци е срещу Конституцията, тъй като функционалностите и структурата на прокуратурата са написани в главния закон, признат от Велико национално заседание.

Казано ребром, никакво действие или конструкция не са му проблем на Костов. Проблем му е само възможното следствие на прокуратурата по данъчните му тегоби.

И през днешния ден в телевизионното си изявление Костов превантивно размаха пръст на прокуратурата да си опича акъла, че в случай че му потърси отговорност – на него, основателя и ментора на ДСБ и „ Да, България “, това щяло да бъде политически акт.

А другояче Костов нямал нищо общо с политиката, бил просто един гласоподавател. Като всички, единствено че не напълно.

И отново абсурд – хем си подобен, хем не напълно. А какъв проблем имат елементарните хора с правата си, които прокуратурата сякаш била нарушавала, напълно не стана ясно.

И най-после за похлупак се оказва, че разграбването на страната в интервала на Прехода било просто един мит, който Костов бил развенчал в станалата съгласно него бестселър книга „ Свидетелства за Прехода “. Стига бе, без подбив.

Значи родените през шейсетте и седемдесетте години на предишния век, които помним добре годините на Прехода, сме живели в успореден и измамлив свят. Чак в този момент ни просветна.

Ами да – всичко е единствено един мит, и българската стопанска система не бе приватизирана и разграбена на безценица и безусловно нарязана за скрап, и в този момент цъфти, а българският народ просперира. Мит е, че „ Кремиковци “ и „ БГА Балкан “ бяха продадени за смешни суми („ Кремиковци “ за 1 лев) и след това съзнателно фалирани.

Че „ Нефтохим “ бе продаден доста под цената на активите в предприятието, а след това Костов опрости и 170 млн. лв. задължения към страната, че монополистът на каолинова суровина „ Каолин “ мина в ръцете на разградския „ приватизатор “ Иво Прокопиев за жълти стотинки, а и те бяха платени с обезщетителни записи.

Че от приватизираните по време на ръководството на Костов стотици предприятия през днешния ден няма и спомен – всичките са превърнати в руини, а околните до него „ приватизатори “ в този момент са мултимилионери, имат медии и финансират политически партии.

Те са днешните скандални предприемачи.

Че в държавната хазна вместо предстоящите 30 милиарда лв. от приватизационни продажби постъпиха едвам 2 милиарда и че икономическият министър от кабинета „ Костов “ получи скромното название „ Мистър 10 % “. Да, очевидно всичко това е било единствено един мит.

Ще отворим очи и действителността ще е друга. Да, но не, както споделяше починалия към този момент публицист Петко Бочаров.

Разграбването на българската стопанска система и бандитската приватизация са факт, който не може да бъде премахнат с една книга, в която основния провинен за грабежа споделя своята скалъпена и изкривена история. Факт е и друго – досега няма потърсена отговорност за бандитския Преход и очевидно тъкмо това плаши най-вече Костов и скандалния кръг към него.

И по тази причина впрягат всички сили против номинирания за основен прокурор Иван Гешев. Защото Гешев демонстрира всекидневно, че може да работи, а освен да приказва.

И казусът не е във действието или структурата на прокуратурата или в номинацията на Гешев, казусът е в това, че виновниците за бандитския Преход виждат по какъв начин делата им могат да бъдат осветени и извадени от забвението. Затова на тях работеща прокуратура не им би трябвало.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР