Явно не само Европейският съюз има проблем с Коледа. Тук

...
Явно не само Европейският съюз има проблем с Коледа. Тук
Коментари Харесай

Кой мечтае за „Черна Коледа“?

Явно освен Европейският съюз има проблем с Коледа. Тук бюрократите се пробват да цензурират думички и да редактират езика, само че оттатък океана едно прекомерно авторитетно придвижване напряко разгласи протест на Коледата. Или най-малко на това, което се счита за „ бяла и капиталистическа Коледа “. Някой шеговито би попитал: „ Че то има ли друга? “, но придвижването, за което приказваме, няма изключително добре развито възприятие за комизъм.

Досетихте се несъмнено, че иде тирада за Black Lives Matter – обичаната публична организация на всички демократични мейнстрийм медии, корпорации, политици, интелектуалци, звезди и други морално леки фигури.

След като получиха стотици милиони долари дарения от водещи транснационални компании, от Black Lives Matter обществено приканиха за протест на „ белите бизнеси “ по празниците. Движението продължи още по-истерично със своята към този момент годишна акция за демонизиране на Америка. Официалните профили и представители на крайнолявата и демонстративно расистка формация пуснаха това известие: „ Мечтаем си за #ЧернаКоледа “. Това значи никакво харчене при бели компании до края на годината. “

Да, добре. Няма подозрение, че хората ще ги послушат. От друга страна в Съединени американски щати се разлива вълна от престъпност, която в последните седмици приема формата на групово извършване на покупки без заплащане. Мъже и дами, които по всяка възможност подкрепят  Black Lives Matter, нахлуват проведено в първокласни бутици, грабят и бягат. Клипове с десетки сходни нападения, всичките от последните седмици, към този момент са вайръл сензация онлайн. Освен това са и трагикомична илюстрация на политиките на Демократическата партия и по този начин нареченото „ прогресивно правораздаване “, които вършат всичко допустимо по едно и също време да насърчат и декриминализират незаконното държание.

Дано най-малко тази американска мода не се придвижи у нас. Но да се върнем коледния прием, пардон протест. Съвсем публично от  BLM приканват чернокожите жители да се изправят против „ капитализма на бялото предимство “. Те желаят от всички да „ реалокират парите си от бели корпоративни банки, които финансират потисничеството “. Съветът е за инвестици в банки и бизнеси, които са благосъстоятелност на чернокожи.

Това е открита и гротескна акция за дискриминация и демонизация на белите хора, подхваната от може би най-привилегированото, ухажвано, защитавано и сочно финансирано обществено придвижване на нашето време.

Първо крайните деятели опожариха цели квартали и разрушиха хиляди магазини, крадейки артикули за милиони. След това получиха дарения за стотици милиони, постоянно от същите корпорации, които пострадаха от техните шопинг рейдове за обществена правдивост. Сега зоват за протест на бизнесите, които първо бяха потрошени от тях, а след това им заплатиха и бонуси за вандалщината.

Познайте в този момент каква ще е реакцията на тези „ бели “ бизнеси? Дали ще посмеят да подлагат на критика това удивително безсрамие? По-скоро ще изсипят коледни дарения в радикалната и радиоактивна организация за произвеждане на ненавист към белите хора. И капитализма, несъмнено.

Няколко от основните фигури на придвижването се бяха оповестили за „ тренирани марксисти “. Същите си купиха много прилични имения с милионите от дарения. Разбира си, в квартали, населявани от 90% до 95% % бели хора.

Понякога е мъчно да се опише с думи мащаба на лицемерието на организации като Black Lives Matter. Професионални майстори на сатирата и, прощавайте за израза, черния комизъм, мъчно биха сътворили толкоз съвършени публични карикатури.

Но хаштаг акцията за „ Черна Коледа “ не срещна изключително мощен възторг измежду чернокожите консуматори в обществените мрежи. Както написа колумниста на Takimag Дейвид Коул: „ Изненадващо множеството афро-американци не се интересуват какъв цвят са хората, които вършат коледните играчки на децата им “.

Но надали може да чакаме от обичаното на медиите придвижване да си вземе поука и да понижи децибелите на расистката си изразителност. Тяхната мощ е в ескалацията на парадокса, в помпането на изчезналия смисъл до спукване. Те са – и постоянно са били – план за паралелна действителност, оптимално отдалечена от действителните събития и публични връзки.

Като публична организация, Black Lives Matter е методът на демократичните елити да показват своята гадност от истината, своето пренебрежение към логиката, статистиките, базовото човешко достолепие. Такъв всесилен инструмент за пренаписване на даже най-близката история не се основава елементарно. Чакаме идващия протест на борците за расово тъждество. Но дано за Коледа да им пожелаем най-малко едно: „ Върнете парите! “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР