Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може

...
Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може
Коментари Харесай

Румен Радев: Да назначавам председателя на антикорупционния орган не е самоцел



Явно има политици, които не осъзнават, че таман корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те сякаш отстояват. Виждате какъв брой огромно е недоверието в институциите.

„ Да назначавам ръководителя на антикорупционния орган въобще не е самоцел. Много значимо е този орган да работи дейно, това е упованието на всички българи и би трябвало да се замислим съществено върху него “. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, по отношение на думите на Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила, че президентът не може да назначава ръководителя на антикорупционния орган, тъй като не сме президентска република, оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Само допреди няколко месеца по отношение на районирането при мажоритарните избори се настояваше от същите хора това да бъде направено от президента, като равно далечен от всички управляващи и претрупан с голямо публично доверие. Сега нещо смени ли се? “, попита Румен Радев.

В отговор на въпрос дали Калин Митрев би трябвало да напусне поста си в Европейска банка за възстановяване и развитие след направеното интернационално журналистическо следствие и отправените обвинявания към него в лобизъм, президентът акцентира, че това е противен случай. „ До момента разполагаме с медийни изявления. Мисля, че би трябвало да изчакаме способените мнения на проверяващите органи, както на българските, по този начин и на европейските “, означи президентът.

„ Нормално е в една парламентарна република да има искане на избор на съмнение, само че те постоянно би трябвало да бъдат аргументирани и съпроводени с различни оферти “, съобщи още президентът, в отговор на въпрос за декларираното от Политическа партия „ Воля “ желание да инициира избор на съмнение към държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР