Явно е, че се е получил срив в информацията при

...
Явно е, че се е получил срив в информацията при
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Нахлуването на US военни в цеха е срив в информацията

Явно е, че се е получил срив в информацията при случая с нахлуването на американски военнослужещи по време на обучение в индустриален завод край село Чешнегирово. Това разяснява пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който бе измежду високопоставените посетители на медийния ден с демонстрации на тактическото обучение с бойни стрелби Balkan Sentinel - 21 на образователния полигон Ново село.
Още по тематиката
Адмирал Ефтимов акцентира, че се усилва мащабът на учението, че в региона на Чешнегирово то не се организира за първи път. Над 1000 парашутисти са взели участие през тази година и не е бил позволен случай, нямало е контузени, нито нещастни случаи, като над 1500 военнослужещи са минали през този район и са били предислоцирани на друго място без да се провокира ужас.

Според адмирал Ефтимов първичните усещания от днешните демонстрации на полигона Ново село са доста положителни. Той добави, че от близо две години в армията се работи интензивно и са налице учения, които не са били правени от 20 години. По думите му, българската войска демонстрира, че почтено извършва своя дълг. В актуалните учения се показват качества за защита, като ученията са освен в България, само че и в целия район.

Зам.-министърът на защитата Пламен Йорданов съобщи, че от министерството не биха спрели нито един от плановете за рационализация на армията.

" Не сме тук, с цел да спрем, а с цел да дадем летящ старт на идващото държавно управление ", уточни той.

На динамичен показ през днешния ден бяха демонстрирани качества за осъществяване на настъпателни бойни дейности от Трети механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада с военни формирования на Сухопътните сили на Съединени американски щати и Грузия. Направен бе и неподвижен показ с мостри оръжия и оръжейни системи.

Balkan Sentinel - 21 е част от многонационалното широкомащабно обучение Defender Europe - 21 и се прави от 21 май до 4 юни т.г. В него вземат участие близо 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 100 единици бойна и профилирана техника, измежду които танкове, самоходни артилерийски установки, бойни бронирани машини и минохвъргачки.

В учението вземат участие също до 190 военнослужещи от Сухопътните войски на Съединени американски щати с една механизирана и една инженерна рота и до 90 военнослужещи от Грузия в състав една пехотна рота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР